Primarul din Sapanta spune ca va ramane in functie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primarul din Sapanta, Gheorghe Stan, a declarat, pentru ZiarMM.ro, ca va ramane in functia de edil al comunei, deoarece decizia instantei ii permite acest lucru.

Mai exact, in baza art. 71 alin. 5 C.p., instanta a suspendat executarea pedepsei accesorii, respectiv interzicerea dreptului de a fi ales pe durata suspendarii executarii pedepsei principale.

In aceste conditii, pe toata durata termenului de incercare de 3 ani dreptul inculpatului de a detine functia de primar sau de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, nu este afectat de condamnarea suferita, neexistand niciun caz de incompatibilitate care sa impuna incetarea de drept a mandatului.

Gheorghe Stan a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare de catre Judecatoria Turda pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, dupa ce dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

Edilul a atacat cu recurs decizia la Curtea de Apel Cluj, care, in data de 29 ianuarie, l-a respins ca nefondat.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. iustin sigheteanu

    Intr-o ţară civilizată simpla suspiciune de a fi încălcat legea determina alesul la DEMISIE. Este lipsă de obraz să doreşti să mai fii primar după ce eşti condamnat de o instanţă definitv şi irevocabil.Să speculezi rămânerea pe funcţie prin atacarea în contencios a deciziei de suspendare a prefectului este o altă potlogărie. Apoi să convoci neamurile să blocheze drumul pentru a te opune executării unei sentinţe este la fel de penal ca şi condusul fără permis sau falsul în declaraţii. Sunt condamnaţi şi eliberaţi din funcţii miniştri premieri şi nu se face atâta tevatură iar pentru un primar chiar se pune problema interpretării legilor? Mai auzim că în ţară sunt zeci de primari condamnaţi pentru abuzuri, mită şi din speculaţii avocăteşti aceştia mai sunt primari. Unde trăim oameni buni?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole