Primarul interimar Marinel Rob: “Va prezint scuzele mele cu privire la disconfortul creat zilele acestea”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

marinel-robPrimarul interimar Marinel Rob isi cere scuze, intr-un comunicat de presa, pentru disconfortul creat in oras ca urmare a ninsorilor din ultimele zile.

El a facut si alte precizari legate de deszapezirea municipiului. Redam mai jos integral comunicatul din 2 decembrie:

In calitate de primar interimar al Municipiului Baia Mare, vin in fata dumneavoastra si va prezint scuzele mele cu privire la disconfortul creat zilele acestea, in urma caderilor masive de zapada. De foarte multa vreme, in Municipiul Baia Mare nu a mai cazut o cantitate atat de mare de zapada, intr-un timp atat de scurt.

Interventia utilajelor de deszapezire nu a fost suficient de prompta pentru a asigura un trafic fluent in oras. In cursul zilei de astazi, s-a intrunit Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Baia Mare, l-a care a fost invitat si prefectul judetului Maramures, Dl. Sebastain Luput, ocazie cu care s-au analizat masurile suplimentare si legale care se pot lua pentru normalizarea situatiei.

Dl. prefect a precizat ca in urma discutiilor avute cu reprezentantii ISU Maramures s-a stabilit faptul ca, nu sunt motive justificate pentru a se declara stare de urgenta, referitor la caderile recente de zapada din Municipiul Baia Mare. Se mentioneaza faptul ca, in cursul lunii noiembrie, la nivelul Primariei Municipiului Baia Mare s-a incheiat contractul de servicii de deszapezire nr. 43.060/29.11.2016 cu SC Nord-Vest Infrastructura si Servicii SRL din Baia Mare, prin care societatea mentionata se angajeaza sa intervina cu un numar de 4 utilaje mari si 2 utilaje medii, echipate cu lama si sararita, in cazul in care conditiile meteorologice impun acest lucru. Din motive de ordin tehnic invocate de societatea mentionata, in prima faza a interventiei nu au putut fi folosite toate utilajele prevazute in contract.

In prezent, s-a suplimentat numarul de utilaje de catre societatea contractanta cu un numar de 5 utilaje mari, dotate cu lama, sararita si sare, care actioneaza pe toate arterele din Baia Mare care permit accesul acestui tip de utilaje. In paralel cu aceste demersuri, grupul de lucru constituit la nivelul Primariei Baia Mare a luat legatura cu diverse societati comerciale din oras, potentiale furnizoare de utilaje pentru deszapezire. Astfel, a fost suplimentat cu 2 buldoexcavatoare si un autogreder numarul utilajelor de interventie.

La nivelul Serviciului Public Ambient Urban actioneaza alte 8 utilaje de interventie, de mici dimensiuni, iar din partea societatii SC Vital SA actioneaza un numar de 2 buldoexcavatoare. In urma interventiei acestor utilaje, care vor lucra non-stop, speram ca in curand sa se circule in conditii de normalitate in Baia Mare. Tin sa precizez ca Primaria Baia Mare a organizat doua licitatii pentru deszapezire in toamna acestui an, dar nu s-a prezentat niciun ofertant la niciuna dintre cele doua licitatii.

In aceste conditii, am fost nevoiti sa facem un studiu de piata, prin care am solicitat oferte de la un numar de 10 operatori de deszapezire si singurul raspuns primit a fost de la SC Nord-Vest Infrastructura si Servicii SRL din Baia Mare. In paralel, s-au demarat procedurile pentru negociere fara publicare prealabila si pentru licitatie propriu-zisa, la finalul carora speram sa avem un operator de deszapezire care sa aiba capacitatea tehnica de interventie in conditii optime si la timp.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

15 Comments

 1. Popescu

  Sa ii transmiteti primarului interimar Rob Marinel ca pana la primavara sa nu mai iasa din casa. Nu as vrea sa patrasca ceva doamne fereste!

  Reply
 2. josi

  dle. marinel se vede ca esti ROBul lui chereches!el ti-a dat dispozitia sa nu te ocupi de deszapezire!!ca vezi doamne nu-i kake e mort orasul! gasca de slugoi si de neputinciosi!

  Reply
  1. platformakake

   Sunt de aceeasi parere, asa ca sugerez primarului 30% sa-si caute alti ‘ prosti ‘ baimarenii s-au desteptat , GHINION !

   Reply
 3. so

  Yo Marinele sa ne spui cu ce suma va fi penalizata societatea asta no-name pentru disconfortul creat..!

  Reply
 4. Zoli

  Nu cred ca se poate numi ”disconfort” faptul ca tot orasul a ramas blocat in zapada din cauza neinteresului si incompetentei primariei,cum nu cred ca cu niste simple ”scuze” se poate sterge rusinea patata a orasului ce a cunoscut-o tara intreaga!

  Reply
 5. Gabriela dobre

  Pur si simplu mi-e scarba. Niciodata nu e pregatita primaria pentru iarna. Pentru numele alui de sus, suntem in al naibii decembrie. Ce e asa greu sa fi pregatit pt asa ceva? Decembrie e luna de iarna deja. Nu va doare gura sa scoateti niste scuze atat de penibile? Si uite din cauza deputatilor si guvernului si primarilor si generalizez , al politicienilor se duce dracului tara asta! Sa va fie rusine.

  Reply
 6. Dorin

  Da foarte adevărat, de mult nu a mai nins in luna decembrie… De obicei ninge in August si tine doua zile iarna… Penibila scuza domnu Robu lui Kake

  Reply
 7. George

  Consilierii locali si primarul Rob trebuiau sa ia decizii de urgenta din toamna, cind au constat ca nimeni nu-si mai face de lucru cu primaria pntru deszapezit. Atunci trebuiau sa intre in panica. Sint sigur ca fiecare si-a asigurat lemne de foc din vara, stiind ca vine iarna in citeva luni si nu-si pot lasa familiile in frig. Pentru un asemenea lucru in vremurile de trista amintire dadeau declaratii de li de inrosau pixurile. Acum scuze penibile si comandamente stupide, cu implicarea CJ si ISU nu folosesc. Daca aceste doua institutii nu erau pe teritoriul Baii Mari? Ce treaba au acestea cu prostia si incapacitatea conducerii locale? Asa incearca aceasta sa-si diminueze culpabilitatea. Eu propun cititorilor sa sustina on-line demisia urgenta a lui Barbul, managerul orasului. El nu trebuia sa aiba somn si sa doarma la usa primarului pina ce rezolva problemele iernii care urma sa vina. Se acunde insa in spatele primarului, care e si el cum e.

  Reply
 8. mmm

  Avem sarbatoarea castanelor … sau paranchelia unde primaria spala banii prin metode inventate de Kake dar nu avem dezapezire …. asta e nivelul de bataie de joc propus de papusa gonflabila Rob … asta se trezeste de dimineata fuge sa faca cafeluta sa o duca lui Kake, ia notite de spalat bani si se duce la primarie … in primul rand ar trebui ca toti cei din primarie sa mearga acasa, sa ne lase … de furat suntem satui … in al doilea rand ce se intampla in baia mare e o tragedie, deci niste scuze penibile nu rezolva nimic, demisionati draga papusa Rob si plecati acasa si nu in ultimul rand Kake si masa ar trebui scosi pe strada si pusi sa dezapezeasca cu lopata toata baia mare … ca din cauza furturilor masive nu avem noi contract de dezapezire …

  Reply
 9. 7seven7

  da ma aia pe scuzele tale gunoiule,ai habar cati si-au distrus masinile din cauza ta mai ratatule.De ce iti bati joc de oameni gunoi ordinar ce esti?

  Reply
 10. Foioasele

  Auzi la el: CADERI MASIVE de zapada?! Unde a vazut asta, in ceva documentare? A nins cateva ore in 2 nopti.
  Dar fostul sef paza de la Directia Silvica tot cu aceleasi deprinderi… Si atunci i se aduceau rapoarte ca se jefuiau padurile si el nu constata nimic… Erau cauze naturale: viituri, alunecari de teren etc…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1