Primarul Nicolae Robu va infiinta posturi de politie locala in cartierele Timisoarei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, ca va infiinta posturi de politie locala in cartiere, dupa ce locuitorii dintr-o zona centrala a Timisoarei i s-au plans ca sunt prea multe localuri unde se joaca pacanele si in preajma carora au aparut tot mai multe persoane agresive, relateaza Agerpres.

Edilul sustine ca abia acum a aflat de la cetateni, in cadrul unei dezbateri in cartierul respectiv, despre acest fenomen, ca “nici macar cei din opozitie nu mi-au semnalat acest fenomen” si ca a dispus imediat controale la cluburile de pacanele, dar legislatia in vigoare din anul 2009 “ii protejeaza pe acestia”.

“In zona Dacia se pare ca s-a dezvoltat foarte puternic industria de pariuri, pacanele. Este o adevarata agresiune la adresa orasului din partea celor care fac afaceri in acest domeniu, dar se pare ca in zona Dacia sunt foarte multi, iar oamenii se plang ca pana tarziu in noapte se face galagie, ca sunt tot felul de figuri dubioase care-si petrec viata in aceste jocuri si deranjeaza locuitorii din zona”, a afirmat Nicolae Robu, intr-o conferinta de presa.

Primarul a anuntat ca a dispus controale si cerand o informare sub aspect juridic sa vada care este statutul respectivelor localuri si cum au ajuns ei atat de multi sa functioneze, a fost surprins sa constate ca patronii respectivelor firme sunt protejati de o ordonanta de guvern din anul 2009.

“Am ajuns la concluzia ca ceea ce s-a facut de mai marii tarii a fost in slujba unor retele, nu le spun mafii, care nu cred ca e drept sa beneficieze de un asemenea regim preferential in Romania. Este stiut ca pe acolo se invart foarte multi bani, si albi si de alte culori. Nu e treaba primarului sa stabileasca acest lucru. Art. 5 din OUG 77/2009 (…) permite operatorului economic care a obtinut licenta sa desfasoare respectivele activitati pe teritoriul intregii tari, fara sa aiba nevoie de autorizatii, avize ori licente din partea altor autoritati”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul a subliniat ca nu este de acord ca prin prezenta acestor cluburi “sa se bage pe gatul unui oras” care nu este interesat de asa ceva, astfel de activitati, dar mai ales este inadmisibil ca astfel de activitati sa fie “atat de protejate incat sa nu ai ce sa le faci”.

Potrivit Agerpres, pentru a descurajarea fenomenul pacanelelor dar si al altor manifestari reprobabile care pot atenta la siguranta cetateanului, primarul Nicolae Robu a mai anuntat ca in fiecare cartier se va infiinta cate un post fix de politie locala, care sa fie mai aproape de oameni.

Edilul a explicat ca Politia Locala Timisoara are un numar insuficient de angajati, iar legea limiteaza numarul acestora, dar se vor opera modificari in structura institutiei. In acest sens, toate posturile de paza ale Politiei Locale vor fi transformate in posturi de politisti, iar paza va fi externalizata, urmand o licitatie in acest sens.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2