Primarul Ovidiu Nemes premiaza excelenta (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Elevii sigheteni, castigatori ai olimpiadelor scolare la nivel national, care s-au desfasurat in anul scolar 2013 – 2014, dar si sefii de promotie, au fost premiati de catre primarul Ovidiu Nemes. Pentru a incuraja performanta, edilul local a rasplatit rezultatele elevilor cu diplome si premii in bani.

Evenimentul se afla la cea de-a doua editie, dupa ce anul trecut primarul Ovidiu Nemes a promis ca va permanentiza aceasta actiune. In total un numar de 64 de elevi de exceptie, olimpici la matematica, informatica, fizica, chimie, economie, limba romana, limba engleza, italiana, latina, sport, limba rusa sau psihopedagogie, au fost aplaudati si elogiati, profesorii lor demonstrand inca o data ca unitatile de invatamant din Sighetu Marmatiei pregatesc elevi care reprezinta cu cinste municipiul nostru, la cel mai inalt nivel.

„E un moment important in viata comunitatii noastre, atunci cand administratia publica locala, Primaria, Consiliul Local, fac un gest care, iata, a ajuns la a doua editie, acorda diplome de excelenta, diplome de merit, le oferim elevilor care au reprezentat cu cinste municipiul nostru la olimpiadele nationale si internationale.

Am avut discutii in special cu profesorii de ce nu premiem si participarile la concursuri, numai olimpiadele, dar noi am mers pe calendarul Ministerului Educatiei. Voi, cei 64 de elevi pe care ii premiem astazi, sunteti cei mai buni”, a spus edilul local, Ovidiu Nemes.

Au urmat aplauze si pentru dascalii care i-au indrumat pe elevi drumul performantei, dar si pentru parintii care i-au insotit azi pe copii.

„Felicitari si aprecieri pentru cei care va sunt dascali si fara de care nu ati fi ajuns azi aici, cei care va sunt indrumatori si modele in viata, dar si pentru parintii care fac eforturi si care v-au dat viata pentru ca noi sa ne bucuram impreuna de rezultatele voastre. Suma nu este una foarte mare,  este in limita bugetului municipiului Sighetu Marmatiei, dar e una importanta pentru voi. Sunt 250 de lei pe care vi-i oferim fiecaruia dintre voi si asta pentru ca ii meritati”, a spus primarul Ovidiu Nemes.

64 de elevi cu rezultate foarte bune obtinute la olimpiade nationale si internationale, dar si sefii de promotie au fost felicitati, rand pe rand de edilul local.

Au fost premiati si profesorii, iar fiecare unitate de invatamant care a avut rezultate foarte bune a fost recompensata cu volumul „Oameni de seama ai Maramuresului”, editat de Societatea Culturala „Pro Maramures”,  precum si cu o diploma de excelenta.

Premiantii s-au simtit motivati, apreciati pentru eforturile depuse pentru a obtine rezultate excelente la invatatura.

„Gestul a fost minunat. Noi elevii chiar am muncit foarte mult pentru olimpiada asta si ma bucur ca am fost atat de bine rasplatiti”, spune o eleva.

„Ne bucuram pentru ca am fost rasplatiti pentru munca noastra, pentru rezultatele bune pe care le-am adus scolii in care invatam”, a spus o alta tanara eleva.

„Am  fost si anul trecut premiata. E un gest frumos care ne motiveaza. Acuma m-am intors de la Moscova unde am obtinut locul I la Olimpiada Internationala de Limba Rusa. Mai departe, sper sa urmez o facultate la Bucuresti”, a rispuns o alta eleva premiata.

Primarul Ovidiu Nemes a motivat gestul premierii tinerilor elevi, cu indrumarea de a investi mai departe in municipiul in care s-au nascut si s-au format.

„In mod simbolic, aceasta a fost aprecierea pe care noi, autoritatea locala o avem pentru voi, dincolo de partea formala, primiti felicitarile mele personale, ale Consiliului local, ale celor care ne punem nadejdea in voi, ca veti performa mai departe, ca veti ajunge olimpici in meseriile pe care le veti imbratisa si ca in fiecare an sa va avem cat mai aproape de noi, cand veti iesi de pe bancile scolii, sa puneti umerii pentru a reconstrui Sighetul de maine”, a conchis Ovidiu Nemes.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2