Primești bani pe sticle de plastic. Care sunt condițiile

Reclame home 1
Reclame home 1
Sunt anumite condiții în care maramureșenii vor primi înapoi banii pe ambalajele din plastic. ADI Deșeuri Maramureș precizează că pană la finele acestei luni producătorii și comercianții trebuie să se înregistreze în Sistemul de Garanţie Returnare (SGR). Înregistrarea în baza de date a sistemului de garanție-returnare se face pe site-ul https://returosgr.ro/. Nerespectarea termenului limită de înscriere în platformă poate fi sancționată de către Garda Națională de Mediu cu amendă cuprinsă între 20.000 și 40.000 de lei.
„În baza acestui sistem se va percepe o garanţie de 0,50 lei atunci când vom cumpăra o băutură îmbuteliată (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant. Ambalajul poate să fie de plastic, sticlă sau metal (doze). Garanția se va percepe pentru ambalajele primare nereutilizabile, cu volum între 0,1 litru și 3 litri.
După golirea ambalajului, vom putea să-l predăm într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianţi în cadrul magazinelor. În schimbul ambalajului gol, vom primi înapoi, pe loc, valoarea garanţiei plătite iniţial, fără a fi condiţionat de prezentarea bonului fiscal. Sistemul de Garanție Returnare urmează să intre în vigoare din 30 noiembrie 2023”, precizează ADI Deșeuri Maramureș.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole