Primul aparat pentru Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculara al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” a sosit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Incepand cu acest an, Asociatia Prietenii Spialului “Dr. Constantin Opris” sustine un proiect ambitios si important pentru intreaga comunitate maramureseana, infiintarea Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculara.

Afectiunile cardiovasculare sunt principala cauza de mortalitate si morbiditate in Maramures, iar realizarea unei asemenea specializari, in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, se impune ca o necesitate. Un argument ar fi ca in cazul unor situatii de urgenta s-ar evita deplasarile spre compartimentele similare din afara judetului, iar interventiile s-ar face intr-un timp optim.

Functionarea unui Compartiment de Chirurgie Cardiovasculara presupune amenajarea unei sali de operatie adecvate, precum si existenta in cadrul acesteia a unui sistem de circulatie extracorporeala.

“Costurile unui asemenea proiect sunt de aproximativ 450 000 de euro. Nu a trecut un an de cand am pornit aceasta campanie, iar rezultatele au inceput sa apara.

Am reusit sa ii convingem pe cei care conduc firma SIFA INTERNATIONAL, Marinela si Sorin Jecan, oameni atenti la nevoile comunitatii, ca acest proiect este foarte important pentru noi toti, iar prin generozitatea lor, cei care detin SIFA INTERNATIONAL au achizitionat un aparat de anestezie, in valoare de 33 000  de euro, atat de necesar pentru acest compartiment, si l-au donat, prin Asociatia Prietenii Spitalului Dr. Constantin Opris, Spitalului Judetean.

Avem convingerea ca prin demararea acestei campani, intreaga comunitate maramureseana isi va aduce aportul la realizarea lui si, implicit, la cresterea performantei sistemului medical din Maramures.

Pentru ca aceasta campanie se va desfasura pe parcursul a doi ani, ii invitam pe toti maramuresenii sa contribuie la infiintarea acestui Compartiment de Chirurgie Cardiovasculara, prin donatii, sponsorizari, redirectionarea a 2% din impozitul pe venit sau a 20% din impozitul pe profit al societatilor comerciale. Toate acestea se pot face in contul nostru, Asociatia Prietenii Spitalului Dr. Constantin Opris – RO09BRDE250SV48742102500 BRD Baia Mare.

Doar realizand impreuna lucruri bune si folositoare pentru noi toti, putem arata ca suntem o comunitate puternica si sudata. Va multumim si va dorim sarbatori fericite!”, a spus Romana Furtuna, pesedinte Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opris”.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1