Primul bombardament belgian impotriva Statului Islamic in Irak

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un avion de lupta F-16 belgian a lansat pentru prima oara duminica o bomba cu ghidaj GPS in Irak impotriva unui obiectiv al jihadistilor din organizatia terorista Statul Islamic (SI), a anuntat Ministerul belgian al Apararii, potrivit AFP citata de Agerpres.

Belgia a angajat sase F-16 impotriva SI, a caror misiune consta in asigurarea securitatii spatiului aerian, colectarea de informatii tactice si neutralizarea obiectivelor la sol.

Doua avioane de lupta belgiene au efectuat duminica o prima misiune de recunoastere deasupra teritoriului irakian.

‘Dupa identificarea pozitiva a unui element terorist care ataca forte de securitate irakiene, comandamentul operatiunii Desert Falcon (numele interventiei belgiene in Irak) a cerut o interventie armata’, explica atacul un comunicat al ministerului.

SUA se straduiesc sa construiasca o coalitie internationala pentru a desfasura o campanie militara aeriana impotriva grupului Statul Islamic inca de la primele lor lovituri aeriene in august.

Marea Britanie si Franta li s-au asociat loviturilor in Irak , iar cinci natiuni arabe ‘partenere’ — Bahrein, Iordania, Qatar, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite — atacurilor in Siria.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2