Primul om care a facut turul lumii pe un monociclu s-a intors acasa

PNL

Un britanic care a devenit prima persoana care a facut turul lumii pe un monociclu s-a intors acasa pentru a sarbatori reusita sa fara precedent alaturi de familie si prieteni, relateaza vineri Press Association, informeaza AGERPRES.

Ed Pratt a plecat din localitatea Curry Rivel, comitatul Somerset, in martie 2015 pentru a-si incepe aventura de mii de mile pe monociclu, pe cand avea doar 19 ani. Dupa 22.000 de mile (35.200 km) parcurse in jurul lumii in trei ani si trei luni, tanarul a spus ca este “extaziat” sa se afle din nou acasa.

Ed Pratt a intrat vineri dimineata in sediul din Chilthorne Domer, comitatul Somerset, al fundatiei caritabile “School in a Bag”, fiind intampinat cu urale. El a reusit sa adune donatii de 300.000 de lire pentru fundatia care sprijina educatia in randul copiilor vulnerabili si saraci din toata lumea.

Cele doua dorinte pe care le-a comunicat apropiatilor – respectiv sa fie intampinat cu o sticla de cidru rece si cu melodia lui Meat Loaf, “Bat Out Of Hell” – au fost ambele indeplinite. Dupa ce si-a imbratisat prietenii si familia, Ed Pratt a spus ca este hotarat sa pedaleze pe monociclu alte 10 mile (16 km) pana la locuinta lui din Curry Rivel.

“Va dati seama cum ar arata daca mama m-ar duce acasa in masina ei? Nu, voi pedala pana acasa, pentru ca vreau sa vad cum s-a schimbat zona dupa atata timp”, a spus el.

“Au fost unele lucruri pe care le-am detestat – iritatia provocata de sa este una dintre ele -, dar e mai bine decat sa te intorci aici si sa cauti un job, nu-i asa?”, a glumit el.

El a reusit sa finalizeze provocarea fara a beneficia de sprijin – carand un cort, un sac de dormit si o plita in cosuri legate de monociclul sau Nimbus Oracle.

In cursul calatoriei, tanarul a trecut prin Europa, Turcia, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, Kargastan, China si apoi sud-estul Asiei pana la Singapore.

Apoi Pratt a parcurs Australia si Noua Zeelanda, dupa care SUA, de unde, in cele din urma, a luat avionul de la New York cu destinatia Edinburgh. De aici, si-a inceput ultimele 500 de mile ale calatoriei sale spre mica localitate natala din comitatul Somerset.

“A plecat de la scoala in cautarea unei provocari si a aventurii. Oricine i-a urmarit calatoria in jurul lumii stie ca a fost facut pentru asta”, au spus parintii lui, Nick si Roxanne Pratt.

Tanarul a documentat parcursul sau prin intermediul unor postari pe Facebook, a unor inregistrari pe YouTube si a unui website care ii monitoriza progresul.

El a invatat chiar cum sa manevreze o drona in timp ce pedala pe monociclu, imaginile filmate fiind incluse in inregistrarile postate pe YouTube, care au fost urmarite de mii de oameni.

Aventura sa nu a fost mereu una lipsita de obstacole si a durat, in cele din urma, cu un an si jumatate mai mult decat planuise la plecare.

In noiembrie 2015, acesta a trebuit sa-si suspende calatoria dupa ce aproape a fost lovit de o masina la o temperatura sub zero grade, in apropiere de Aktobe, in Kazahstan.

“In 2014, am primit un e-mail de la un tip pe nume Ed, care spunea ca vrea sa faca turul lumii pe monociclu si ca vrea sa faca asta in scop caritabil. Am fost intrigati si i-am raspuns, explicandu-i cate ceva despre activitatea noastra, inainte de a-i sugera sa pedaleze pe monociclu pentru o intalnire”, a declarat Luke Simon, fondatorul si CEO-ul “School in a Bag”.

El a adaugat ca societatea caritabila a fost incantata sa fie implicata in “calatoria epica” a lui Ed Pratt, adaugand ca fondurile colectate vor ajuta direct peste 15.000 de copii.

Zoe Fox, manager de evenimente pentru “School in a Bag”, a spus ca vrea sa-i transmita lui Pratt “un mare multumesc”, adaugand ca este “un star absolut”.

“Ne-a facut mai cunoscuti decat ne-am fi imaginat – in multe zone ale globului in care nu am fi ajuns vreodata – asa ca este fantastic ce a facut, cum a facut-o, ceea ce a realizat atat pentru el, cat si pentru caritate”, a adaugat ea.

Tanarul a invatat sa mearga cu monociclul cu doar doi ani inainte de a incepe turul lumii si a infiintat un club la fosta sa scoala.

De-a lungul traseului, acesta i-a invatat si pe altii cum sa stapaneasca vehiculul cu o roata si i s-au alaturat si unii ciclisti pentru anumite portiuni ale calatoriei. Calatoria sa a fost documentata pe site-ul www.worldunicycletour.com.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1