Primul vaccin anti-Covid e deja gata și a intrat în producție

home camp2
home camp2
home camp2

vaccin anti covid

Pfizer livrează 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului. Specialist: „Va fi disponibil în primele 3 luni din 2021” conform Ziaristii.com.

Compania farmaceutică belgiană Pfizer este prima din lume care reușește să pună la punct un vaccin anti-Covid testat și trecut prin toate studiile. Pfizer a publicat un filmuleț cu primele doze de vaccin ieșind de pe banda de producție. Se speră că, în cele aproape două luni și jumătate rămase până la sfârșitul anului, se vor produce 100 de milioane de doze din acest vaccin.

Vaccinul Pfizer se bazează pe material genetic numit mesager ARN, care provoacă o reacție a sistemului imunitar, acesta producând anticorpi specializați în lupta cu virusul Sars-CoV-2. Pfizer speră să obțină autorizarea pentru comercializare până la sfârșitul lui 2020.

Alte două companii sunt acum foarte aproape de finalizarea procesului de punere la punct a unor vaccinuri anti-Covid: Moderna (SUA) și BioNTech (Germania).

Săptămânile trecute, două companii care păreau foarte aproape de finalizarea studiilor, AstraZeneca (Suedia) în colaborare cu Oxford și Johnson & Johnson, au anunțat sistarea testării de faza a treia pe voluntari după ce au apărut reacții adverse la câte un pacient din fiecare studiu.

În acest timp, Rusia a anunțat, de asemenea, că a găsit două vaccinuri, dar nu a furnizat studiile științifice și nici rezultatele testelor clinice pe voluntari. S-a descoperit că rușii au sărit peste etapa a treia, cea a testării vaccinului pe zeci de mii de voluntari, înainte să fie pus în circulație pe scară industrială și comercializat în farmacii.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *