Primul zbor charter Baia Mare-Egipt va fi în 1 iulie, iar spre Antalya în 20 iunie. Totul despre contractele deja încheiate, dar și despre serviciile oferite pe timp de pandemie, găsiți în articol

Privat: home camp2
Privat: home camp2
Privat: home camp2

Foarte mulți maramureșeni au optat și în acest an pentru vacanțe externe, cum ar fi Antalya-Turcia și Hurghada-Egipt cu zbor de pe Aeroportul Internațional Maramureș. Din păcate apariția pandemiei a dat peste cap planurile nu doar a turiștilor, ci și a agențiilor de turism, a hotelurilor din întreaga lume.

Diana Iluț, administrator Sfara Tours: ”În cele două destinații turistice respectiv Hurghada-Egipt și Antalya-Turcia cazurile de infectare cu COVID-19 au fost foarte puține sau chiar de loc. Acum zece zile în Antalya spre exemplu nu era înregistrat niciun caz. Nu ei sunt un pericol pentru noi, ci noi suntem un pericol pentru ei. În acest sens, stațiunile turistice caută soluții pentru ca orice turist care le calcă pragul să fie în siguranță și implicit ei.”

Chiar și așa, pentru cele două destinații alese de maramureșeni vestea bună e că hotelierii țin cu strictețe la partea de igienă, dar și de alimentație. Așa că, niciun maramureșean nu ar trebui să-și facă griji dacă va alege totuși să zboare în una din cele două destinații pentru a-și petrece concediul de vară. Cei care au încheiate deja contracte, în acest sens, trebuie să știe că acestea nu vor suferi modificări de preț.

Diana Iluț, administrator: ”La ora actuală, clienții care au încheiat aceste contracte au trei variante: reprogramarea care se face fără diferență de tarif, pe cât posibil, apoi reprogramarea fără limită de timp și pot alege o destinație diferită, iar în acestă situație se achită doar diferența de tarif, după caz. Ultima variantă se referă la restituirea sumelor. Banii care au fost deja achitați prin contract, au fost direcționați spre plata rezervării camerelor, dar și a biletelor de avion. Astfel că, atât hotelurile cât și companiile aeriene vor putea restitui aceste sume doar în momentul în care vor începe să aibă încasări, mai exact pe parcursul a 12 luni.”

Maramureșenii care au încheiat aceste contracte de vacanță vor beneficia de toate serviciile stipulate în document.

Diana Iluț, administrator: ”Clienții care au încheiat deja contractele vor beneficia de toate serviciile stipulate însă se va ține cont de ceea ce spune legea din fiecare țară în ceea ce privește securitatea turistului. Pot să vă asigur că, chiar și așa, aceste servicii vor fi de calitate superioară. Spre exemplu, acum se discută despre modalitatea în care se va face serviciul all inclusive. Există două variante respectiv: nu se intervine pe cantitate la bandă, iar turistul va fi servit la masa de către un ospătar, deci el nu va putea merge să se servească, însă va primit tot ceea ce dorește și în ce cantitate dorește, iar a doua variantă vizează hotelurile care merg cu prețuri mai mici și care vor adopta, cel mai probabi, conceptul seriilor, așa cum se practică și pe vasele de croazieră. Adică, nu va fi doar un restaurant central, ci masa se va servi în mai multe restaurante, turistul fiind repartizat la unul din acestea în momentul sosirii în resort. Aceste variante implică costuri mult mai mari pentru hotelieri, cu servicii de calitate superioară, însă nu va afecta turiștii care au deja contractele încheiate. Cei care vor dori acum să încheie un contract acesta va cuprinde noile tarifele respectiv, prețuri mai mari.”

Despre cele două zboruri, Diana Iluț, administratorul Agenției de Turism Sfara Tours a declarat pentru ZiarMM.ro faptul că: ”Toate zborurile din luna iunie către Hurghada-Egipt au fost anulate. Acestea vor fi reluate din luna iulie, cu precizarea că pot interveni oricând modificări. În ceea ce privește primul zbor spre Antalya-Turcia pot să vă spun că acesta ar trebui să fie în data de 20 iunie însă rămâne de văzut ce măsuri noi vor fi dispuse din ambele părți”.

Dacă nu vor interveni modificări, primul zbor spre Hurghada-Egipt va fi programat pentru data de 1 iulie 2020, iar pentru Antalya-Turcia pentru data de 20 iunie. Cele două curse charter vor fi săptămânale, Egipt-în zi de miercuri, iar Antalya-în zi de sâmbătă.

Revenim cu informații pe acest subiect.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Privat: home camp 1
Privat: home camp 1
Privat: home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *