Primul zbor direct, fara escala, intre Australia si Europa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primul zbor direct, fara escala, al unui avion de pasageri intre Australia si Marea Britanie a plecat sambata din Perth cu destinatia Londra, scurtand la 17 ore si 20 de minute faimoasa ‘Kanguroo Route’, a anuntat compania australiana Qantas, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

Acest zbor istoric este asigurat de avion Boeing 787 Dreamliner transportand peste 200 de pasageri precum si 16 membri ai echipajului, in frunte cu comandantul de bord Lisa Norman.

Este vorba de primul zbor direct regulat intre cele doua continente, potrivit Qantas, una din cele mai vechi companii aeriene. In momentul lansarii ‘Kanguroo Route’, in anul 1947, un avion a avut nevoie de patru zile si noua escale intre Sydney si Londra.

Cu o lungime de 14.498 de kilometri, noua legatura se claseaza pe locul al treilea in functie de distanta parcursa in timpul unui zbor comercial. Este de asemenea cel mai lung zbor efectuat pana acum de un avion Dreamliner.

Aceasta noua legatura se inscrie intr-un ambitios proiect al Qantas de a creste numarul zborurilor pe distante foarte lungi, inclusiv la un moment dat cele intre coasta de est a Australiei si Europa, intitulat ‘Project Sunrise’. Directorul general de la Qantas, Alan Joyce, a estimat anul trecut ca acest zboruri ar constitui „ultima frontiera pentru aviatia mondiala”.

Una din preocuparile companiei aeriene australiene este sa asigure confortul pasagerilor pentru un zbor atat de lung. Unii pasageri vor fi dotati cu aparate speciale care le vor permite cercetatorilor de la Universitatea din Sydney sa stranga date cu privire la somnul, activitatea cerebrala, pozitie, ocupatii precum si gradul lor de hidratare in timpul zborurilor.

In prezent recordul in materie de zboruri comerciale este detinut de cursa Doha-Auckland asigurata de Qatar Airways (14.535 kilometri in 17 ore si 40 de minute), urmata de cursa Dubai-Auckland a Emirates Airlines (14.200 kilometri in 17 ore si 20 de minute), cursa Los Angeles-Singapore a United Airlines (14.100 kilometri in 17 ore si 20 de minute) si cea pe ruta Sydney-Dallas a companiei Qantas (13.800 kilometri).

Anterior, intre 2004 si 2013, compania Singapore Airlines a asigurat cu un avion Airbus A340 zboruri pe o distanta de peste 15.000 de kilometri intre Singapore si New York, oprita din motive de costuri.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole