Principesa Margareta, la sedinta solemna: Voi continua sa servesc interesele fundamentale ale Romaniei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Custodele Coroanei Romane, principesa Margareta, a afirmat luni, la sedinta solemna a Camerelor reunite ale Parlamentului, dedicata omagierii Regelui Mihai I, ca va continua sa serveasca interesele fundamentale ale Romaniei si isi va inchina munca romanilor din toate tarile lumii, informeaza AGERPRES.

“Incepe un nou timp pentru Casa Regala. Cu aceleasi valori si principii ca ale tatalui meu, voi continua sa servesc interesele fundamentale ale Romaniei. Ca si Regele Mihai, voi inchina munca mea romanilor din toate tarile lumii. Coroana va continua sa faca tot ce este posibil, alaturi de institutiile fundamentale ale statului, pentru progresul tarii, in cadrul Uniunii Europene si NATO. Regele a crezut intotdeauna ca este datoria noastra sa fim parte integranta a acestor eforturi. Pe langa activitatile de consolidare a comunitatilor romanesti, pe langa proiectele caritabile, familia mea si cu mine vom fi alaturi de institutiile statului, in promovarea adevaratului chip al Romaniei si a intereselor ei pe plan international”, a spus principesa.

Aceasta considera ca “tarile lumii au nevoie sa cunoasca mai bine ceea ce Romania a reusit in 150 de ani ca stat modern, ce a realizat in secolul care a trecut de la Marea Unire si ce a construit, dupa caderea comunismului”. “Privind in urma, putem sa fim mandri de progresele natiunii noastre”, a adaugat ea.

Totodata, principesa a punctat ca, in cadrul sedintei solemne, se aduce un omagiu deopotriva Regelui Mihai, cat si celor “150 de ani de istorie moderna, plina de pagini tragice, dar si inaltatoare”.

“Solemnitatea la care participam aduce omagiu Regelui nostru, atat de iubit de poporul roman si admirat de intreaga lume. Dar rostul distinsei adunari de astazi are radacini adanci in 150 de ani de istorie moderna, plina de pagini tragice, dar si inaltatoare”, a mentionat principesa Margareta.

Omagiindu-si ilustrul parinte, principesa Margareta a afirmat ca, “pentru aproape un secol, Regele Mihai a fost o parte din fibra statului roman”, pe care, “chiar atunci cand a fost departe de tara, romanii l-au privit ca pe un far luminos”.

”Am pierdut, ca intreaga Natiune, un parinte. De aceea, in aceste clipe grele, suntem uniti in doliul nostru. Bunatatea si iertarea tatalui meu au invins toate relele secolului trecut. Intelepciunea lui a asigurat continuitatea tarii noastre, in momente de grava abatere de la mersul firesc al lumii. Chiar atunci cand a fost departe de tara, romanii l-au privit ca pe un far luminos. Pentru aproape un secol, Regele Mihai a fost o parte din fibra statului roman. In inima parintilor mei a existat intotdeauna un ‘maine’. Cu gandul la acel ‘maine’, va multumesc pentru ziua de azi. Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, a incheiat Custodele Coroanei Romane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *