Printul Charles: Transilvania detine cheia salvarii planetei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

prince-charlesPrintul Charles al Marii Britanii este de parere ca oamenii au exploatat mediul inconjurator, fara a pune nimic inapoi in natura, si considera ca Transilvania detine cheia salvarii planetei.

Printul in varsta de 65 de ani acuza societatea ca a exploatat mediul inconjurator, intr-o declaratie pentru BBC Radio 4, preluata de Mirror, transmie ziare.com.

Vorbind despre biodiversitate si comunitatile rurale, printul Charles, care este el insusi pasionat de agricultura, a spus ca “trebuie pusa o valoare economica pe ceea ce ne da natura”.

“Pentru sute de ani, am dat natura la o parte si am exploatat, am luat, nu am pus nimic inapoi. Si ne imaginam cumva ca suntem separati de natura, ca doar exista altundeva, ca o poti exploata”, sustine printul Charles.

Acesta a cumparat si a renovat proprietati in Transilvania, dupa ce s-a indragostit de aceasta regiune in urma cu 20 de ani.

In interviul sau, mostenitorul tronului britanic spune ca vrea sa conserve mediul pentru nepotii sai si ai altor oameni si sustine ca biodiversitatea ar trebui pusa in centrul agriculturii.

Printul Charles sustine ca “vechile tipare de viata” din Transilvania ar trebui pastrate, dand exemplul cositului fanului si al oamenilor care au una sau doua vaci.

“Micul fermier, micul proprietar este absolut crucial pentru mentinerea sigurantei alimentare. Nu poate fi totul facut de catre corporatii gigantice. Unele dintre ele incearca, insa multe dintre ele nu sunt interesate de biodiversitate sau cultura sau comunitatile rurale”, mai spune fiul reginei Elisabeta a II-a.

Acesta explica astfel motivele pentru care a decis sa opteze pentru o abordare ecologica a agriculturii, “deoarece acea abordare mentine atat de multe lucruri care sunt vitale pentru supravietuirea noastra pe termen lung”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. Vasile

  Du-te mosule si bate-ti coasa in Anglia natala. Sa inceteze perfidul Albion sa mai exploateze statele colonizate si dupa-aia sa vorbiti voi de biodiversitate. Un sfert din populatia planetei lucreaza pe branci ca femeile voastre sa aiba posibilitatea sa se imbete ca vacile in fiecare seara.

  Reply
  1. dilau

   prietene vasile, – ” eu care credeam intruna…..” – ma obligi sa-ti dau o bila neagra. pai se poate sa vi sa dai cu parul “puternica anglie”?. bine ca inca nu te-am votat – primar, parlamentar…… – ca o astfel de abureala sigur ne lasa fara drept de munca vreo 10 ani. adelinei i sa- pus pata pe tigani, sa inteleg ca tu ai boala pe straini?.:))))).

   Reply
   1. Vasile

    Nu prietene, doar ca sanctionez orice forma de ipocrizie. Nu am nimic cu englezii, numai ca mi se pare o mare ipocrizie sa fii unul din cele mai mari imperii, viata moderna a cetatenilor tai sa se bazeze in mare parte pe ce produc coloniile tale, sa nu faci nimic pentru a stopa distrugerea biodiversitatii in statele colonizate si tu sa zici ca salvarea planetei este intoarcerea la vremurile in care oamenii dadeau cu sapa ca sa-si creasca cele doua vaci ce-i asigura, la limita, traiul zilnic. Cu alte cuvinte, Majestatea Sa a spus “ramaneti voi la coada vacii, ca sa salvati restul planetei, adica stilul nostru de viata”. Iar referirea la betivancele englezoaice este doar o relevare a realitatii 🙂

    Reply
   2. dilau

    mai vasile, asta nu e limbaj pentru a sanctiona ” orice forma de ipocrizie”. o sa fi primar, apoi parlamentar si posibil ministru de externe :)))) , pai daca tu iesi cu asa ceva pe piata ne-ai rezolvat. beleaua e ca o sa regret ca te-am propus si sustinut.:)))). stilul de viata englez – parca si cel german – e ceva de genul ” muncesc 5 din 7 dar doua ma fac varza”. auzi, crezi c-am avea vreo sansa daca “ne-am pune” cu ei?. probabil la bautura, ca la munca ……. si inca ceva, ce poate fi mai minunat pe lumea asta decit sa munceasca altii pentru tine iar tu sa numeri gloantele?.:))).

    Reply
    1. Vasile

     Vezi, prietene, de-aia postez sub pseudonim. Nu se stie niciodata, poate voi ajunge ministru de externe si atunci va trebui sa laud progresele inregistrate de India sub inaltul patronaj al coroanei britanice 😉

     Reply
    2. dilau

     prietene vasile, sub pseudonim nu e rau deloc dar eu as prefera un vasile care sa intre si sa nu se lase mincat de porci. :)))).

     Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2