Printul Harry a vizitat copii orfani dintr-un cartier sarac din Santiago de Chile

Printul Harry, nepot al reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit la Marii Britanii si Irlandei de Nord, a petrecut vineri cateva momente in compania copiilor de la o gradinita din Santiago de Chile, majoritatea orfani ori proveniti din familii sarace, potrivit EFE, care comenteaza ca imaginile amintesc de operele de binefacere ale printesei Diana, transmite Agerpres.

Copiii de la gradinita “Sagrada Familia”, imbracati cu poncho si purtand pe cap “cintillo”, bentita pe care si-o pun membrii populatiei indigene mapuche, i-au aratat printului ce realizau in orele de lucru manual si au lansat impreuna cu acesta strigatul prin care incepe jocul ‘palín’, similar cu hocheiul.

Printul Henry de Wales a primit un instrument muzical numit ‘trutruca’, realizat de copii, la care a si cantat, spre bucuria acestora. ‘Trutruca’ este un corn care se foloseste pentru a lansa semnale la distanta, semnale de razboi sau ca acompaniament muzical in ceremonii sociale si religioase.

Fiul cel mic al printului Charles a facut fotografii, a dansat cu copiii si a discutat, de asemenea, cu ‘lonkos’, inalte autoritati mapuche.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1