Printul Paul de Romania si-a lansat cartea in Baia Mare (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Biblioteca Judeteana Petre Dulfu a gazduit miercuri, 19 februarie, evenimentul cultural in care Printul Paul de Romania si-a lansat cartea in memoria strabunicului sau, Regele Ferdinand.

Volumul bilingv (romano-englez) s-a bucurat de mare succes cu atat mai mult cu cat printul a adus la cunostinta auditoriului multe dintre evenimentele istorice petrecute acum sute de ani si, care aduc lumina in perceptia romanilor asupra Familiei Regale.

Manuscrise, tratate, scrisori venite din partea artistului George Enescu, destinate iubitei sale Carmen Silva, poze datand din 1980 ale Reginei Victoria (bunica Reginei Maria) si multe alte inscrisuri ce redau activitatea si viata Familiei Regale de secole intregi, au fost expuse in munca de cinci ani a Printului Paul.

Directorul Bibliotecii Judetene Petre Dulfu, Teodor Ardelean, s-a aratat incantat de gazduirea unei asemenea personalitati, considerand ca acest moment este un moment istoric.

„Este un eveniment editorial, dar si istoric, pentru ca reprezinta reproducerea de fotografii, un patrimoniu ce ar fi pacat sa fie ciuntit. Dupa o epoca contemporana plina de semne de intrebare este foarte important sa iti cunosti istoria. Acesta este un adevarat atlas istoric”, a conchis Teodor Ardelean.

Cartea cu titlul „Un omagiu regal pentru Romania” adus de stranepotul MS Regele Ferdinand ASR Printul Paul de Romania”, poate fi achizitionata de la Biblioteca Judeteana, la pretul de 150 lei.

Alina BOHĂŢEL

Foto: Roland STREBELI

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2