Pro Romania: Deputatii care au votat investirea Guvernului Orban – sanctionati; prim-vicepresedintii si vicepresedintii, suspendati

home camp2
home camp2
home camp2

Biroul Executiv al Pro Romania a decis, luni, ca deputatii care au actionat in afara deciziilor luate in interiorul partidului si au votat pentru investirea Guvernului Orban sa fie revocati din functiile de coordonatori judeteni si sa li se retraga sprijinul politic pentru toate functiile pe care le detin in cadrul Parlamentului, a informat un comunicat de presa al formatiunii politice transmis marti AGERPRES.

Potrivit sursei citate, vicepresedintii si prim-vicepresedintii care sunt in aceasta situatie vor fi suspendati din partid.

“Integritatea morala este una dintre valorile pe care toti membrii Pro Romania trebuie sa si le insuseasca, deoarece acest partid a fost gandit ca o alternativa serioasa si credibila la metehnele vechii clase politice. Din aceste considerente, decizia de sanctionare a celor sapte deputati vine ca o consecinta fireasca a pierderii increderii cu care au fost investiti de catre toti colegii nostri. Pro Romania va ramane in opozitie si va continua sa isi respecte electoratul prin sustinerea politicilor si valorilor de centru-stanga europene”, precizeaza comunicatul.

Luni, sapte parlamentari Pro Romania au votat pentru investirea Guvernului Orban. Acestia sunt: Sorin Cimpeanu, Daniel Constantin – prim-vicepresedinti ai partidului, Mircea Banias si Emilia Meirosu – vicepresedinti, precum si Georgian Pop, Damian Florea si Liviu Balint. Daniel Constantin detine si functia de secretar al Camerei Deputatilor, in timp ce Sorin Cimpeanu este presedinte al Comisiei pentru invatamant.

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a anuntat luni ca se desparte de colegii care au votat Guvernul Orban, iar partidul ramane in Opozitie.

“Pro Romania NU a sustinut acest Guvern (cei cativa fosti colegi care au votat au decis azi sa mearga alaturi de PNL impotriva deciziei pe care am luat-o impreuna – motiv pentru care azi ne despartim si mergem mai departe fara ei)”, a scris Ponta, pe Facebook.

In acest context, au avut loc mai multe schimburi de replici si acuzatii intre europarlamentarul Mihai Tudose si Victor Ponta, dupa ce Tudose a adresat un apel catre colegii sai de partid, dar si din alte formatiuni politice parlamentare sa voteze Cabinetul Orban.

Victor i-a transmis lui Tudose ca “a descoperit grija fata de guvernare”.

“Daca va puneati intrebarea cine este ‘negociatorul’ cu PNL – tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda in timpul saptamanii sa plece inapoi la PSD si cu Ludovic Orban in weekend sa votam cu PNL! Cel pentru care am muncit toti sa ajunga la Parlamentul European si care ne-a mintit in fata pe toti ca nu merge, doar candideaza sa ajute lista! Cel pentru care am cedat mandatul meu castigat pe lista Pro Romania! E bine ca macar separam apele, dar este greseala mea ca am lasat de la mine sa treaca toate tradarile si ticalosiile la adresa noastra! Mergem mai departe – mai putini, dar fara vanzatori!”, a afirmat Ponta.

In replica, Mihai Tudose i-a sugerat presedintelui Pro Romania sa isi asume esecul negocierilor pe care le-a purtat in ultima perioada si sa demisioneze de la conducerea partidului.

“In conditiile in care toooooate ‘negocierile’ duse de Victor in ultimul timp (absolut toate fiind facute fara girul unui for statutar) au esuat, in conditiile in care esti foarte deranjat ca nici cei mai apropiati colegi din conducerea Pro Romania nu iti impartasesc ‘strategiile’… nu ai vrea tu, Victor, ca in loc sa ameninti tu cu excluderi si schimbari de presedinti de organizatii, de excluderi de membri fondatori si oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astazi partidul… nu ai vrea tu, Victor, sa-ti dai tu demisia? Ca sa nu te mai deranjam…”, a scris Tudose marti, pe Facebook.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *