Probleme cu cainii intr-o comuna din Maramures. Reactia Primariei

Probleme cu cainii in comuna Farcasa din Maramures. Asta dupa ce mai multi cetateni s-au plans de faptul ca haite de caini se plimba pe strazile comunei, in special noaptea, producand disconfort.

Primaria din comuna face apel la cetateni sa nu-si lase cainii sa umble liberi.

“Numerosi cetateni ai comunei Farcasa se plang, tot mai des, de discomfortul creat de haitele de caini care se plimba liberi, mai ales noaptea, pe strazile comunei. Unii dintre acesti caini, sunt deosebit de agresivi, ajungand si in prejma sau in curtile oamenilor, punand astfel in pericol siguranta cetatenilor.

Pentru a preintampina aparitia unor incidente nedorite, Primaria comunei Farcasa face apel la toti proprietarii sa nu lase cainii sa umble liberi, nesupravegheati deoarece, comform Legii nr. 258/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare al cainilor fara stapan, Organele locale sunt obligate sa aplice sanctiuni ori sa captureze acesti caini si sa procedeze la neutralizarea lor, dupa caz.

Art. 11. – (1) Serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan, precum si operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan sunt obligate sa captureze acesti caini in urmatoarea ordine: a) cainii agresivi si foarte agresivi care circula liber, fara insotitor, in preajma scolilor, gradinitelor, locurilor de joaca pentru copii, parcurilor, pietelor publice; b) catelele cu pui aflate in preajma scolilor, gradinitelor, parcurilor, pietelor publice; c) cainii de talie mare si medie care circula liber, fara insotitor, in preajma scolilor, gradinitelor si locurilor de joaca pentru copii; d) catelele gestante; e) cainii care circula liber, fara insotitor, in haite in toate locurile publice; f) cainii care circula liber, fara insotitor, in zonele periferice ale localitatilor; g) puii de caine cu varsta de pana la sapte luni care circula liber, fara insotitor, in zona scolilor, gradinitelor, parcurilor, pietelor, strazilor intens circulate”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook Comuna Farcasa Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1