Probleme cu cornurile pentru elevi: O comisie formata din reprezentanti ai CJ Maramures, ISJ si OPC a verificat sesizarile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prima zi in care cornurile si laptele au fost distribuite prescolarilor si elevilor de ciclu primar si gimnazial din Maramures a adus un val de reclamatii la Consiliul Judetean Maramures. Problemele au inceput inca de la primele ore ale diminetii, cand, la ora 9.45, primul proces verbal a fost incheiat la Colegiul National ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, fiind semnat de catre directorul institutiei, Traian Covaciu, de administratorul Mariana Martin, de medicul unitatii scolare, dar si de reprezentatii Consiliului Judetean Maramures, Ionela Florea si Mihaela Muntean, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean.

In procesul verbal incheiat se arata ca ”produsul distribuit de SC Rosario Pan SRL nu corespunde din punct de vedere calitativ si cantitativ, respectiv unele produse nu sunt coapte, altele sunt tari, nu au toate termenul de valabilitate stantat, sunt urme pe un corn de culoare verde, posibil mucegai, contin unele urme de impuritati si unele, la indicatiile doamnei doctor Musuroia, par facute din aluat remalaxat.

Scoala a incercat sa ia legatura cu SC Rosario Pan SRL, dar la numarul de telefon indicat a intrat doar ton de fax. Unitatea scolara a intocmit si sesizare scrisa cu adresabilitate la Consiliul Judetean Maramures, Autoritatea Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor si SC Rosario Pan SRL. La fata locului, reprezentantii Consiliului Judetean, respectiv inspector Mihaela Muntean si consilier Ionela Florea au luat legatura cu reprezentantii Autoritatii Sanitar Veterinare, iar la solicitarea unitatii scolare s-au deplasat atat la scoala, cat si la societatea care produce si distribuie produsele pentru a constatata neregulile sesizate si alte eventuale probleme”.

La ora 11.00, un alt proces verbal a fost incheiat de Scoala Gimnaziala ”George Cosbuc” din Baia Mare, semnat de directorul institutiei, de administrator si de reprezentantele Consiliului Judetean Maramures. In procesul verbal se mentioneaza aceleasi nereguli identificate si la Colegiul National ”Vasile Lucaciu” Baia Mare, iar scoala a reusit sa ia legatura telefonic, prin mobil, cu un reprezentant al firmei distribuitoare, care a promis remedierea situatiei, desi acesta a aratat ca se indoieste de faptul ca acele cornuri ar fi tari, afirmand ca ar fi fost coapte in noaptea daintea livrarii.

”Unitatea scolara a intocmit o sesizare scrisa cu adresabilitate la Consiliul Judetean Maramures, ANSVSA, ANPC Maramures si SC Rosario Pan SRL, deoarece o problema similara a fost inregistrata si in urma cu doi ani de zile, insa atunci situatia s-a remediat partial”.

Urmatoarea informare a venit din partea lui Florin Vava, director al Scolii Gimnaziale ”Vasile Lucaciu” din Sisesti, care a informat conducerea Consiliului Judetean Maramures ca nu a receptionat cornurile la scoala din centru, intrucat a fost anuntat telefonic de coordonatoarele structurilor Sisesti si Danesti, ca unele dintre cornuri nu au inscriptionate datele de expirare, sunt tari si au considerat ca nu pot fi consumate de catre elevi.

Dupa ce s-au primit reclamatii si de la Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” din Cavnic, vicepresedintele Consiliului Judetean, George Moldovan s-a deplasat, alaturi de reprezentantele Consiliului Judetean si de reprezentantul ISJ Maramures, inspectorul Elisabeta Kramarik, la cele doua unitati din Sisesti si Cavnic.

Procesul verbal intocmit la ora 13.20, in Cavnic, arata ca, in urma sesizarii primite s-a efectuat un control la fata locului, iar ”cornurile nu sunt proaspete, ambalajul este deteriorat, termenul de valabilitate nu este inscriptionat corect, unele cornuri par a fi facute din aluat remalaxat si produsele sunt tari. La fata locului s-au deplasat si reprezentantii ANPC MM si ai Primariei Cavnic”.

Ultimul proces verbal, incheiat la ora 14.20, in Sisesti, la Scoala Gimnaziala ”Vasile Lucaciu”, in prezenta vicepresedintelui Consiliului Judetean, George Moldovan si a reprezentantului ISJ Maramures, Elisabeta Kramarik arata ca directorul scolii, Florin Vava va depune sesizare in scris si verbal.

”SC Rosario Pan SRL a adus cornurile in jurului orei 8.30, insa directorul scolii a refuzat preluarea produselor deoarece acestea erau tari, necoapte si prezentau diferente de gramaj. Au fost luate doar cateva monstre pentru a fi prezentate autoritatilor implicate in program”, se arata in procesul verbal intocmit la scoala din Sisesti.

George Moldovan, vicepresedinte al Consiliului Judetean, a precizat faptul ca, in cursul zilei de miercuri va fi convocata o sedinta cu toti cei implicati in acest control, pentru a afla daca au fost depuse si alte sesizari si pentru a vedea care sunt pasii ce trebuie urmati.

In acelasi timp, Serviciul Juridic al Consiliului Judetean verifica in amanunt obiectul contractului incheiat cu SC Rosario Pan SRL, urmand sa fie luate masurile legale care se impun. Totodata, vicepresedintele George Moldovan a aratat faptul ca, institutia Consiliului Judetean a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean Maramures sa ia legatura cu toate scolile din judet, iar managerii si administratorii unitatilor de invatamant sa refuze receptionarea oricaror produse care urmeaza sa fie distribuite copiilor si acestea nu prezinta toate elementele de siguranta, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

  1. Abel

    Cat timp sa mai ingamduim incopetenta și corupția din CJ ori Zetea vrea să facă toxiinfecție alimentara în tot județul la fel ca în urma cu ceva ani când firma familiei sale a provocat dezastru la o grădiniță din Seini. PSD vrea să scoată iar în evidență buna pregătire a comisiei de licitație? ??

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2