Probleme cu instalațiile electrice. Ce au descoperit inspectorii de la ISU Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În perioada 17-21 ianuarie, specialiștii Inspecției de prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș au desfășurat 45 de controale în unități de comerț, sanitare și la unități administrativ-teritoriale din județ, activități ce au inclus și auditarea a doi operatori economici autorizați, atestați să execute lucrări în domeniul apărării impotriva incendiilor.

În intervalul menționat, personalul Inspecției a desfășurat 53 de activități de informare preventivă.

”Printre neregulile cel mai des întâlnite în timpul acestor controale, pe linia respectării normelor legale referitoare la apărarea împotriva incendiilor, au fost cele legate de exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice și neasigurarea mentenanței la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor.

Problemele referitoare la instalațiile electrice s-au legat, în principal, de siguranțe electrice dimensionate necorespunzător, conductori electrici pozați pe materiale combustibile, corpuri de iluminat cu incandescență și/sau fluorescență protejate necorespunzător, în mediu cu pericol de incendiu.

Pe parcursul controalelor, inspectorii de prevenire au mai constatat nereguli refereritoare la reducerea gabaritului căilor de evacuare, prin amplasarea necorespunzătoare a unor elemente de mobilier, aranjamente florale și copiatoare.

În urma neregulilor constatate pe parcursul controalelor, inspectorii de prevenire au aplicat 254 de sancțiuni. Din total, 228 au fost avertismente și 26 – amenzi, al căror cuantum s-a ridicat la 42.100 de lei”, menționează ISU Maramureș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2