Probleme din cauza Sasarului in Baia Sprie. Pericol mare de inundatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

inundatii maramuresSasarul da batai de cap autoritatilor locale din Baia Sprie. Problemele cauzate de raul Sasar au ajuns si la urechile subprefectului Alexandru Bondrea, care a facut o deplasare in teren pentru a vedea cu ochii lui problemele de acolo.

La sedinta CJSU de azi, 5 iulie, ing. sef Stelian Ivascu (Sistemul de Gospodarire a Apelor Maramures), a vorbit despre situatia zidurilor de sprijin ale albiei raului Sasar pe raza orasului Baia Sprie. Aceasta situatie a fost agravata in ultimul timp de precipitatiile abundente.

Ivascu a precizat ca judetul Maramures nu s-a confruntat niciodata cu o cantitate atat de mare de precipitatii, cazuta intr-un timp atat de scurt, precum cea din perioada 18 iunie – 4 iulie 2016, cand s-au inregistrat debite de pana la 152 l/s. Sunt afectate gospodariile de pe str. Stefan cel Mare si strazile adiacente, cu atat mai mult cu cat la albia raului Sasar din aceasta zona nu s-au mai executat lucrari de investitii din anii 2001-2007.

“In prezent, in urma demersurilor facute, se are in vedere alocarea unor fonduri din partea Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa Cluj-Napoca, pe toata distanta afectata. Pentru a evita inundarea curtilor, se impune de urgenta o interventie la consolidarea zidului de sprijin, pe o distanta de 60 metri”, a spus Ivascu.

Mai trebuie amintit faptul ca in perioada urmatoare se vor face demersuri si la administratia centrala pentru primirea unui sprijin necesar rezolvarii acestei probleme.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2