PROBLEME – Focuri de armă tot mai dese la granița cu Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

După ce recent polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare pentru a opri mașina unui borșean, acum iată că din nou oamenii legii trag focuri de armă pentru reținerea unor persoane. La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate, ocazie cu care au fost observate, pe direcția localității Teceu Mic, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

„Colegii nostri au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea persoanelor, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical conform prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se în înot pe teritoriul Ucrainei. În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, a declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Contrabandiștii au lăsat în urmă 24 de colete care conțineau 16.450 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 193.000 lei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării. Verificări se fac și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2