PROBLEME GĂSITE – Service-uri auto din Maramureș luate la control

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Nu mai puțin de 437 de service-uri au fost verificate în cinci zile, 103 avertismente și 138 de amenzi în valoare totală de 1.103.965 de lei. Acesta este bilanțul acțiunii de control a comisariatelor județene ale Gărzii Naționale de Mediu (GNM), în luna ianuarie, în service-uri din toate județele țării. Autoritățile spun că cele mai multe sancțiuni vizează nerespectarea legislației în privința gestionării deșeurilor și depozitării diferitelor categorii de piese.

Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea legislației în domeniul gestiunii deșeurilor, evacuării apelor uzate și pentru lipsa unor autorizații sau acte de reglementare.

Ca valoare a amenzilor, județul Călărași este pe primul loc, cu 150.000 de lei, urmat de Sibiu, cu 115.000 de lei și Dolj, cu 70.500 de lei.

„Conform centralizării acțiunilor de control din perioada 10-14 ianuarie 2022, cele mai multe neconformități au constat în lipsa evidenței gestiunii deșeurilor, colectarea deșeurilor în amestec, lipsa contractelor cu operatorii economici, pentru valorificarea deșeurilor generate din activitate, neîntocmirea formularelor de încărcare/ descărcare a deșeurilor nepericuloase sau a formularelor de expediție și transport pentru deșeurile periculoase.

Mai mult decât atât, au fost sancționate abandonarea de anvelope uzate direct pe sol, păstrarea uleiurilor uzate în spații neadecvate și degradarea mediului natural sau amenajat, prin depozitări necontrolate de deșeuri de orice fel, afectând solul”, a declarat Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM.

Comisarii de mediu au depistat și service-uri care funcționau fără actele de reglementare legale, cu autorizația de mediu expirată sau care au înscris date eronate în fișele de evidență a gestiunii deșeurilor.

Măsurile impuse de comisarii GNM au variat, funcție de fiecare situație din teren, de la ținerea evidenței deseurilor, sortarea deseurilor, inscripționarea spatiului de depozitare cu codurile deseurilor, până la, tratarea deșeurilor, încheierea de contracte cu operatori autorizați, în vederea valorificării deșeurilor generate din activitate sau amenajarea unui spațiu corespunzător, împrejmuit și securizat, pentru depozitarea uleiului uzat și prevenirea scurgerilor necontrolate.

Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș, a ținut să arate că aceste controale au fost făcute și în județul nostru, nefiind însă constatate abateri grave. Controalele s-au făcut la service-uri din afara Băii Mari.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole