Probleme in Cavnic: Noi discutii la CJ despre Baia Sprie-Barsana

sedinta cjLuni, 16 martie, la Consiliul Judetean Maramures a avut loc o intalnire intre reprezentantii constructorilor celor doua proiecte importante pentru judet – Reabilitarea Drumului Baia Sprie – Barsana si Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Maramures, ai S.C. Vital S.A., ai Consiliului Judetean si ai Primariei Orasului Cavnic, informeaza cjmaramures.ro.

Discutiile s-au centrat in special in jurul problemelor pe care le ridica lucrarile aferente celor doua proiecte in zona Baia Sprie – Cavnic, unde terenul fiind mai dificil si lucrarile sunt mai greu de executat. Potrivit declaratiei directorului S.C. Vital, Alexandrina Bancos, lucrarile efectuate de firma executanta a infrastructurii de apa au inceput timid, realizandu-se doar 13,2% progres fizic in 50% din timpul scurs – destinat acestor lucrari. Exista zone in care lucrarile de reabilitare a Drumului Baia Sprie – Barsana nu se pot efectua pana nu se efectueaza lucrarile de reabilitare a retelei de apa.

„Scopul acestei intalniri este de a pune fata in fata executantii si beneficiarii, de a vedea care sunt problemele si mai ales de a armoniza graficele de executie a celor doua firme. Rugamintea mea pentru ambele firme este de a se armoniza acolo unde este posibil.

Pentru firma executanta a lucrarilor de reabilitare a retelei de apa, rugamintea este de a respecta tehnologia de compactare. Cred ca actualul constructor nu are capacitatea tehnica de a face aceste lucrari in termen.

Solicitam firmei constructoare prezentarea unui grafic detaliat pentru lucrarile de pe Drumul Judetean din zona Cavnic, stiut fiind ca acolo sunt problemele cele mai dificile”, sustine presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu.

Reprezentantii S.C. Vital au solicitat firmei executante un nou grafic pentru fiecare zi de lucru, care sa cuprinda persoanele si lucrarile executate. De asemenea, s-a luat in discutie situatia devierii circulatiei in zona lucrarilor, dar si importanta bunei comunicari intre dirigintii de santier. Firma executanta a retelelor de apa si canalizare a precizat ca lucrarile respective in zona Cavnic vor fi finalizate pana in 15-20 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1