Probleme la alegeri: Patru dosare penale întocmite în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

De la începutul procesului de votare nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în planul ordinii publice, anunță IPJ Maramureș.

În contextul acestor alegeri a fost constituită o zonă specială de siguranţă publică, pe raza comunei Giuleşti şi 7 zone de risc pe raza oraşului Borşa şi a comunelor Bogdan Vodă, Poienile Izei, Băseşti, Coaş, Valea Chioarului şi Coltău, localităţi unde dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat.

”Efectivele M.A.I. implicate astăzi în asigurarea unui cadru normal de desfăşurare a procesului electoral, au acţionat la 440 de secţii de votare şi 76 de Birouri Electorale de Circumscripţie.

Au fost instituite 14 filtre rutiere care au acţionat cu 7 aparate radar pe raza întregului judeţ. Azi, 27 septembrie, poliţia s-a sesizat şi a fost sesizată cu privire la producerea a unui număr de 31 de posibile evenimente în context electoral.

Până la închiderea urnelor de vot au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.800 de lei şi 14 avertismente”, a spus Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

De asemenea în urma verificărilor efectuate au fost întocmite patru dosare penale după cum urmează:
–         Baia Mare un dosar pentru fraudă electorală
–         Vişeu de Sus un dosar pentru fraudă electorală
–         Secţia 4 Leordina două dosare penale, din care unul pentru tentativă la fraudă electorală şi unul pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe.

”La nivelul judeţului Maramureş au fost centralizate 3309 de solicitări de urnă mobilă, în 196 de localităţi.
Două dintre persoanele aflate în Centrul de Arestare Preventivă Maramureş şi-au exercitat dreptul la vot cu ajutorul urnei speciale, iar cu privire la cele 11 persoane faţă de care a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu nu au fost înregistrate cereri.

Misiunea noastră nu se termină odată cu încheierea votării, mai având şi alte atribuţii privind securitatea transportului materialelor rezultate în urma procesului de votare şi a dosarelor întocmite de Birourile Electorale”, a mai declarat Ionela Cozma.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2