PROBLEME – McDonald’s nu acceptă condițiile stabilite de Primăria Baia Mare. Ce urmează

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Firma care operează restaurantul McDonald’s din Baia Mare ar accepta extinderea sumei de chirie pe toată suprafața cu o singură condiție și anume de a nu mai plăti lunar cei 1,75 % din cifra de afaceri. Asta ar însemna 22.000 lei pe lună în plus. Într-o adresă transmisă Primăriei Baia Mare se precizează clar că cei care se ocupă de McDonalds nu vor condițiile impuse de Consiliul Local Baia Mare.

„În urma analizei condițiilor propuse, atat din punct de vedere financiar, cat si din ăunct de vedere al duratei, vă comunicăm prin prezenta că nu sunt suntem de acord cu încheierea unui contract de superficie în acești termeni și condiții, care, în opinia subscrisei, ar crea un dezechilibru contractual. Prezentul contract de asociere urmează să expire la finalul lui 2023, drept urmare societatea nu poate accepta modificarea condițiilor contractuale actuale, cu atat mai mult cu cat vorbim de condiții financiare semnificativ mai oneroase”, se arată în adresa cu pricina.
Totuși, cei care administrează McDonalds spun că suma fixă ar trebui să foe la nivelul sumei stabilită prin HCM in 2018, respectiv 96 lei/mp/an calculată la întreaga suprafață a terenului, respectiv 1600 mp.

Mai mult, cei de la McDonalds vor să facă investiții, un total de peste 700.000 de euro. Mai exact, o remodelare a fațadei clădirii, o reinventare a spațiului interios, inclusiv prin adăugarea conceptului de Mc Cafe și a conceptului Experience of the Future care va permite digitalizarea comenzilor pentru a oferi clienților o experiență completă.
Consilierilor locali li se cere să ia în considerare un termen de minim 15 ani pentru acordareea superficiei.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

6 Comments

 1. Iugas

  Perfect, sa faca licitatie pt spatiu, poate vrea cineva sa faca altceva acolo, daca nu, e loc de un parculet sau parcare.
  Cu ce ma ajuta pe mine ca baimarean ca varuiesc de 700.000?
  Iar asta : „conceptului Experience of the Future care va permite digitalizarea comenzilor” in traducere libera inseamna mai putine locuri de munca.

  Reply
 2. Zoli

  Pe langa faptul ca ingreuneaza si blocheaza traficul, mare lucru nu-i de ei, iar acea investitie nu ne incalzeste pe noi cu nimic! Praf in ochi! In mod normal primaria trebuie sa imparta cartile, iar caruia nu-i place ce primeste – eject! Vor fi multi altii care vor dori sa investeasca in acea zona!

  Reply
 3. l vlad

  daca nu le convine , sa se relocheze in zone mai ieftine dupa citi bani pot plati . Ei incearca . Daca le merge inseamna ca administratia e slaba .Cit despre digitalizarea comenzilor ; praf in ochi – nu e investitie de interes local ,e doar un gadget de tip distragerea atentiei de la ideea de baza .

  Reply
 4. vasile

  McDonalds a fost acceptat in centrul orasului – o amplasare neinspirata pentru serviciul de ”comanda la masina” care deranjeaza traficul pietonal cu accesul/iesirea automobilelor, in multe momente ale zilei. pentru serviciul de interior si la terasa, mai ales pentru copii de toate varstele, cred ca este un reper OK, mai ales ca preturi. De remarcat si grija permanenta pentru curatenie – exemplu pentru oricine, dar mai ales pentru nespalatii care invadeaza centrul orasului si pe care nu-i vede cine trebuie sa-i vada!!!

  Reply
 5. românii au talent

  Degeaba ne ascundem după corcoduș ( cireșu s-a furat ) , ce se-ntâmplă în oraș sunt doar interese personale %%% De fapt cetățeanul rămâne cu turnul de la combinat ( erect) și primăria , consiliul local , construiesc Turnul (de) Babe(L), adică doar vorbe , nimic concret pt. comunitate !!!

  Reply
 6. Tomi

  La 2500 euro pe luna e parfum, se inchiriaza hale industriale la banii astia la periferie, dacă nu le.convine sa-si caute alta locație, sunt destule

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole