Probleme pe râurile din județ. Subprefectul Crina Chilat: ”Intervenim pentru consolidarea malurilor”

Reclame home 1
Reclame home 1

Eroziunea malurilor râurilor, la nivelul județului Maramureș, este o problemă cu care tot mai multe localități se confruntă, pe fondul creșterii debitelor cauzate de precipitațiile căzute în această iarnă. Primarii cer ajutorul administrației județene, precum și al instituțiilor abilitate în a găsi soluții de stopare a prăbușirii malurilor și consolidare a acestora.

În urma mai multor sesizări primite în acest sens, subprefectul Crina Chilat s-a deplasat în teritoriu, alături de un reprezentant al Societății de Gospodărire a Apelor Maramureș (SGA).

”Vizate au fost localitățile Bozânta Mică (în comuna Recea) și Gârdani, pe râurile Lăpuș, respectiv Someș. În anumite zone, apele tind să își modifice cursul, apărând fenomenul eroziunii malurilor, urmat de prăbușirea acestora. Se distrug terenuri agricole, căi de acces, vegetație etc. E limpede că trebuie intervenit pentru consolidarea marginilor și redresarea cursurilor de apă.

Desigur, acest aspect presupune resurse financiare, iar costurile nu sunt mici. Soluțiile tehnice propuse de reprezentanții SGA Maramureș vor fi înaintate colegilor primari, sursele de finanțare urmând a fi identificate ulterior”, a declarat subprefectul social-democrat Crina Chilat.

ZiarMM

Imagini Bozânta Mică

Imagini Gârdani

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. Pop Fanica

    Perfect! Un economist a ajuns sa solutioneze probleme hidrotehnice. Ce urmeaza? Hidrotehnicianul de la SGA sa expertizeze contabilitatea firmelor! Suntem de rasul lumii. Specialisti in orice domeniu…

    Reply
  2. Alex

    Total ”socant”, malurile se rupe unde vegetatia ripariana lipseste. Deci aveti solutia cea mai simpla la indemana. Dar mai bine sifonati bani pentru studii de fezabilitate si bagati buldozere si excavatoare sa faca ineficient ce are face salciile si plopii la o fractiunde pret.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole