PROBLEME – Puntea de la Remecioara, un pericol pentru localnici, dar și pentru turiști

Reclame home 1
Reclame home 1

La cata reclamă se face zonei Cheile Lăpușului, te așteptai ca toate să fie fără cusur. Adică să avem lucruri care să facă turistul să vină și a doua oară în zonă. Degeaba se străduie localnicii să vină cu servicii mai bune în fiecare an, dacă nu sunt ajutați de autoritățile locale.

Cel mai elocvent exemplu este puntea de la Remecioara, cum este cunoscută de toată lumea. Are acum nevoie urgentă de reparații, fiind un pericol pentru turiștii care vor să ajungă pe Cheile Lăpușului, dar și pentru localnici. Sunt scanduri lipsă, scanduri putrede, scanduri care oricand pot ceda sub greutatea cuiva. Și de aici pana la un dezastru nu e decat un pas. Localnicii spun că au anunțat autoritățile locale despre problemă, dar li s-a spus că primăria are alte priorități. Și uite așa se face turism în Maramureș. Pui viața turistului în pericol fiindcă nu vrei sau nu poți să schimbi o amărătă de scandură. Turism în 2022 în Maramureș. Fără comentarii. Și nu e singurul exemplu.

Sunt zone în județ unde plătești destui bani pentru o noapte de cazare și nu primești nimic la schimb. Nici mic dejun, nici măcar tradiționalul pahar de horincă. Vrem bani, multi daca se poate, fără să oferim nimic la schimb. De asta turismul din Maramureș nu va avea succes. Cerem, dar nu dăm înapoi.

„Este păcat ca această punte să nu fie întreținută așa cum trebuie, fiind periculoasă. Zona are un foarte mare potențial turistic. Cand am trecut acum puntea, chiar am călcat pe o scandură care s-a rupt sub greutatea mea. Deși ajung des prin zonă, este pentru prima dată cand mi-a fost frică că am putea avea de suferit. Sunt zone unde lipsesc scandurile, ceea ce nu e normal deloc”, spune Maria.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole