Problemele din invatamantul maramuresean, prezentate prefectului

PNL

Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, s-a intalnit miercuri, 21 mai, cu sindicalistii din invatamantul maramuresean. Discutiile au avut loc urmare a solicitarii venite din partea liderului Sindicatului, Ioana Petreus, si au vizat discutarea principalelor probleme cu care se confrunta invatamantul maramuresean la ora actuala.

Printre acestea se numara: modificarea sistemului de salarizare a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, deblocarea posturilor, modificarea indicatorilor de calcul pentru finantarea/elev, decontarea navetei, posiblitatea pensionarii cu 3 ani inaintea varstei standard a angajatilor din invatamant, organizarea concursurilor pentru functiile de conducere, plata sentintelor judecatorești și reducerea cu 2 ore de predare pentru profesorii care au 25 de ani vechime și gradul didactic I.

Pe plan local, principalele probleme cu care se confrunta salariatii din sistemul de invatamant sunt decontarea navetei si plata sentintelor judecatoresti, a caror rezolvare revine Primariilor din judet.

Sindicalistii  i-au inmanat prefectului o mapa cuprinzand lista celor 32 de primarii care nu deconteaza naveta, o adresa de solicitare a necesarului de bani pentru plata sentintelor restante si plata integrala a acestora in trimestrul al II-lea, precum si trei fluturasi de salarizare din partea personalului nedidactic.

In perioada imediat urmatoare va avea loc o noua intalnire intre prefectul judetului, reprezentantii sindicatului din invatamantul maramuresean si cei ai Inspectoratului Scolar Judetean, pentru a analiza punctual problemele semnalate, in vederea identificarii unor solutii concrete, precum și pentru a elabora un material comun care va fi adus la cunostinta angajatilor din invatamant din judet si transmis Guvernului.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1