Problemele prioritare ale judetului au fost discutate cu parlamentarii maramureseni (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La intalnirea cu parlamentarii maramureseni desfasurata astazi, 27 octombrie, la Palatul Administrativ au participat ministrul fondurilor europene Marius Nica, prefectul Vasile Moldovan si presedintele Consiliului Judetean Maramures Gabriel-Valer Zetea. In cadrul sedintei au fost abordate problemele prioritare ale judetului, respectiv propuneri de modificare si completare ale unor acte administrative si legislative.

Prefectul Vasile Moldovan a solicitat sprijin pentru modificarea Codului Silvic, pentru simplificarea procedurilor de aprobare a actelor de punere in valoare, in scopul marcarii si recoltarii masei lemnoase provenite din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, in cantitate de aproximativ 200 mii metri cubi, rupturi si doboraturi, urmare a vijeliei din data de 17 septembrie 2017. De asemenea, a cerut sustinerea parlamentarilor maramureseni pentru modificarea Codului Administrativ.

”Dorim ca Institutia Prefectului sa fie una reprezentativa la nivelul judetului, va rog sa sustineti infiintarea functiei de secretar care sa asigure continuitatea, respectiv proiectul normativ pentru instituirea Zilei Institutiei Prefectului in fiecare an la data de 2 aprilie, data la care a fost definita notiunea de ”prefect” prin lege”, a spus prefectul de Maramures”.

 Directorul CNMPN Remin SA Baia Mare, Ovidiu Galca, le-a prezentat parlamentarilor situatia companiei, dorind sustinere pentru proiectul Legii minelor, respectiv modificarea Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei.

O alta cerere de sustinere au fost cele referitoare la propunerile de modificare cu privire la realizarea cadastrului, prin inscrierea posesiei in cazul imobilelor din extravilanul fostelor zone cooperativizate, introducerea notiunii de uzucapiune.

Ministrul fondurilor europene Marius Nica a vorbit despre demersurile initiate pentru programul de cadastrare si accesarea sumei de 250 milioane de Euro, respectiv despre semnarea proiectului de modernizare pentru Aeroportul International ”Maramures”.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel-Valer Zetea, a prezentat initiativele demarate pentru finantarea obiectivului hidrotehnic Baraj Runcu (resurse financiare de la nivel central, respectiv amendament la legea bugetului care are nevoie si de sustinere parlamentara), despre certificarea terminalului de la aeroport in scopul procesarii fluxului de pasageri, respectiv despre interesul unor companii aeronautice pentru semnarea contractelor pentru operarea de curse, dar si despre finalizarea, in anul urmator, al sistemului de management integrat al deseurilor in judet.

Institutia Prefectului-Judetul Maramures si Consiliul Judetean Maramures au initiat demersurile pentru intocmirea  Proiectului de Hotarare de Guvern in suma de peste 6.000 mii lei pentru celelalte obiectivate afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din data de 17 septembrie 2017.

Un alt subiect abordat a fost referitor la Legea nr.215/2006, privind ceremonile oficiale, pentru propuneri de modificare care sa permita si altor institutii, asociatii si entitati sa depuna coroane, jerbe sau buchete de flori la monumente comemorative pe timpul desfasurarii ceremoniei oficiale.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. ghita ciobanu

    Povesti.Minele,Runcu,adica hai sa vorbim despre nimic.La pariu ca isi termina Zetea mandatul si cel putin in problema redeschiderii minelor si lucrarile de la baraj nu se va intampla absolut nimic? Ce sa mai vorbim de atragerea de investitori,fabricanti,singurii care pot angaja masiv,in rest totul e apa de ploaie.Sa semnezi niste contracte ca miticii sa-ti asfalteze niste drumuri prafuite,mare lucru.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2