Procentul de indatorare a populatiei va creste usor in urmatoarele 6 luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Procentul de indatorare a populatiei va creste usor in urmatoarele 6 luni, datorita creditelor accesibile tuturor, dar numarul de persoane cu dificultati de plata va ramane constant, reiese dintr-un studiu al Asociatiei de Management al Creantelor Comerciale (AMCC) prezentat, joi, intr-o conferinta de presa, informeaza AGERPRES.

„Asteptarile privind anul 2017 sunt mai degraba prudente in ceea ce priveste colectarea creantelor datorita noilor reglementari din piata. Atat companiile de management al creantelor cat si debitorii vor avea nevoie de timp sa se adapteze la schimbarile din piata. In pofida acestor rezerve, majoritatea membrilor asociatiei sunt de parere ca procentul de indatorare a populatiei va creste usor in urmatoarele 6 luni datorita creditelor accesibile tuturor, dar numarul de persoane cu dificultati de plata va ramane constant”, se arata in document.

Conform sursei citate, valoarea creantelor gestionate de companiile romanesti in piata locala a crescut cu 45% in 2016 fata de anul precedent.

„In ceea ce priveste volumul de creante externalizate in Romania, trendul de crestere s-a mentinut si in 2016. Fata de 2015, numarul de cazuri externalizate a crescut moderat cu doar 2%. Creantele externalizate garantate in 2016 au reprezentat 2,5% (2,6 milioane euro) din totalul creantelor bancare B2C (persoane fizice) domestice externalizate din punct de vedere al valorii, in timp ce creantele garantate achizitionate reprezinta sub 1% (0,89% sau 1.2 milioane euro) din totalul creantelor bancare domestice achizitionate”, mentioneaza sursa citata.

AMCC precizeaza ca sectorul telecomunicatiilor a fost unul dintre cele mai active, numarul de cazuri reprezentand 68% din numarul total de cazuri de creante locale externalizate.

„Valoarea creantelor domestice B2C (persoane fizice) colectate in 2016 a crescut cu 20% comparativ cu 2015, deoarece creantele externalizate B2C au inregistrat o crestere de 31% din punct de vedere al valorii recuperate. Un factor important care a influentat aceasta crestere este legat de recenta imbunatatire a mediului economic din Romania. Creantele de tip B2B (persoane juridice) colectate in 2016 au ajuns la valoarea de 93,6 milioane euro pentru piata romaneasca, reprezentand 84,500 cazuri”, conform sursei citate.

Creantele externalizate sau achizitionate garantate au reprezentat in 2016 un procent de 18% (18,9 milioane euro) din valoarea totala a creantelor bancare externalizate B2B (persoane juridice) in Romania.

„Cel mai important sector pentru segmentul creantelor domestice externalizate de tip B2B (persoane juridice), din punct de vedere al numarului de cazuri, este sectorul telecom, care reprezinta 44% din numarul total. Celelalte sectoare (farmaceutic, constructii, agricultura etc.) au inregistrat un numar mare de cazuri (50%)”, mai arata AMCC.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2