Procesul eliberarii conditionate a lui Adrian Nastase se judeca mai devreme

Reclame home 1
Reclame home 1

Judecatoria Sectorului 4 a devansat pentru 23 iulie termenul de judecare a cererii fostului premier Adrian Nastase de eliberare conditionata din inchisoare, informeaza Agerpres.

Initial, Judecatoria Sectorului 4 stabilise pentru 9 septembrie judecarea cererii, insa avocatii lui Nastase au inaintat o cerere de preschimbare a termenului, admisa de instanta.

Pe 3 iulie, Comisia de liberare conditionata de la Penitenciarul Jilava a dat aviz favorabil solicitarii fostului premier Adrian Nastase de a iesi mai devreme din inchisoare iar dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Sectorului 4.

Pe 24 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca la cei patru ani de inchisoare primiti de fostul premier in dosarele „Zambaccian” si „Trofeul calitatii” sa se adauge sase luni ca spor de pedeapsa, astfel incat acesta va executa in final patru ani si sase luni de inchisoare.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul „Zambaccian”. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul „Trofeul calitatii”, din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat.

In dosarul „Zambaccian”, Adrian Nastase a fost acuzat ca a primit de la fostul sef al ISC Irina Jianu, in perioada 2002-2004, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 600.000 de euro, constand in bunuri importate din China si contravaloarea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si Bucuresti.

In dosarul „Trofeul calitatii”, Adrian Nastase a fost acuzat ca in anul 2004 s-ar fi folosit de ”influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid” pentru organizarea unui simpozion intitulat „Trofeul calitatii in constructii” cu scopul strangerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, la care urma sa participe.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    mai bombonel, sa ma stai ascuns citeva luni chiar nu mai conteaza, mai ales ca te-ai obisnuit.cit de curind vine ponta si va scoate pe toti de la racoare.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole