Procuror despre jandarmii care au actionat la protest: Mai devreme sau mai tarziu ii vom identifica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prim-procurorul Parchetului Militar Bucuresti, Ionel Corbu, a declarat marti ca nu a primit documentele solicitate Jandarmeriei, insa a subliniat ca exista modalitati specifice de identificare a jandarmilor care au actionat la protestul din Piata Victoriei, informeaza AGERPRES.

Ionel Corbu a spus ca documentele solicitate Jandarmeriei sunt esentiale in lamurirea unor aspecte privind participarea unor ofiteri sau subofiteri in dispozitivul din Piata Victoriei.

„Exista modalitati specifice de identificare. Ei au un numar de identificare pe casca si am remarcat acest lucru, cunoastem acest lucru si evident ca, mai devreme sau mai tarziu, ii vom identifica. Ieri, am aflat in mod ocazional ca o parte din jandarmi sunt timorati de aceste demersuri oficiale care se efectueaza. Vreau sa asigur orice cetatean de buna credinta ca acei jandarmi care au actionat conform prevederilor legale nu se vor afla sub incidenta acuzationala. Doar acei care si-au depasit cadrul procedural, care au incalcat acel ghid emis de institutia domniilor lor”, a precizat procurorul.

El a adaugat ca Parchetul Militar Bucuresti a cerut Jandarmeriei documente care sa ateste numarul fortelor si structurile din care au facut parte.

Ionel Corbu a mai precizat ca la Parchetul Militar Bucuresti sunt primite in continuare plangeri de la persoanele care au fost ranite in urma interventiei jandarmilor.

„De ieri si pana astazi au mai fost inregistrate 14 plangeri. Au fost audiate 5 persoane in calitate de martori”, a afirmat Ionel Corbu.

Pe de alta parte, el s-a plans ca activitatea la Parchet a fost intrerupta marti, deoarece sunt probleme cu furnizarea curentului electric.

„In acest moment, se primesc in continuare plangeri. Sunt audiate persoane. Din motive independente de vointa noastra, activitatea treneaza, intrucat s-a intrerupt curentul electric. Fac apel catre factorii de responsabilitate de la Enel sa vina si sa remedieze aceasta deficienta, pentru ca in mod paradoxal numai in sediul nostru s-a intamplat acest fenomen de aproximativ o jumatate de ora”, a mai spus procurorul.

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal cu privire la modul de interventie al jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia de vineri seara din Piata Victoriei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2