Procuror din Maramures, urmarit penal dupa ce un politist a murit, iar alti doi oameni au fost raniti in timpul unei perchezitii, la Busag

Reclame home 1
Reclame home 1

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta ca la data de 30 august 2019, procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un procuror, sub aspectul savarsirii infractiunilor de neglijenta in serviciu, prev. de art.298 din Codul penal, ucidere din culpa, prev. de art. 192 alin. 1 si 2 din Codul penal si vatamare corporala din culpa, prev. de art. 196 alin.1,2,3,4 din Codul penal cu referire la art. 194 alin. 1 lit. e din Codul penal.

„In fapt, in calitate de coordonator si conducator al echipei care a procedat la efectuarea unei perchezitii domiciliare la data de 8.07.2015, nu ar fi respectat dispozitiile legale prevazute de Codul de procedura penala, Codul fiscal, Legea nr. 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, incidente activitatilor desfasurate, rezultand urmare acestor nerespectari decesul unei persoane si vatamarea altor doua persoane a caror viata a fost pusa in primejdie.

La data de 12 septembrie 2019, magistratului procuror i-a fost adusa la cunostinta calitatea de suspect, la sediul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Precizam ca efectuarea in continuare a urmaririi penale reprezinta o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, mai transmit cei de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Mai precis, este vorba despre cazul in care trei persoane, printre care doi politisti, au suferit arsuri de gradul II, III si IV in urma exploziei unui cazan in care se prepara tuica, conform AGERPRES.

Incidentul a avut loc pe 8 iulie 2015, in timpul unor perchezitii la distileria apartinand unei societati comerciale care functiona ilegal in localitatea maramureseana Busag, desfasurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare.

Unul dintre raniti, un politist care avea arsuri pe aproape 70% din suprafata corpului, a decedat ulterior.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole