Procurorii au deschis o ancheta in legatura cu planorul disparut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

planorProcurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov au deschis un dosar penal cu privire la faptul ca un planor care a decolat joi fara un plan de zbor a disparut, iar pilotul, singura persoana aflata la bord, nu a mai contactat reprezentantii Aeroclubului din orasul Ghimbav sau familia si nu a mai revenit la baza.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis vineri AGERPRES, din primele cercetari a rezultat ca pilotul a inchiriat de la Aeroclubul Ghimbav serviciul de transport al planorului proprietate personala, iar in temeiul acestei relatii contractuale a fost condus cu un avion in masivul Postavarul, de unde a initiat procedura de zbor.

In cauza au fost demarate actiunile de cautare ale aparatului de zbor, fiind activate structurile tehnice subsecvente platformei de coordonare operationala pentru situatii de urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Transporturilor si ROMATSA.

Pana in prezent, aparatul de zbor nu a fost identificat, insa misiunile de cautare continua, iar pe masura derularii cercetarilor va fi informata opinia publica.

In seara zilei de 6 august a.c., in jurul orei 21,50, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov a fost sesizat de catre ROMATSA despre faptul ca un planor care a decolat in jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la baza.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2