Procurorii germani au deschis o ancheta separata in cazul Audi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Audi-RS7-Sportback_2758091bProcurorii germani au deschis o noua investigatie in scandalul emisiilor de la grupul Volkswagen, anchetand divizia sa de lux Audi, care are sediul in orasul german Ingolstadt, transmite Bloomberg, citata de Agerpres.

Procurorii din Ingolstadt au initiat ancheta dupa ce au primit cateva plangeri, inclusiv una de la Audi, a declarat Juergen Staudt, purtator de cuvant al investigatorilor.

Ancheta vizeaza persoanele de la Audi responsabile pentru rezultatele emisiilor, dar inca nu au fost indicate nume, a explicat oficialul.

In 15 octombrie, Volkswagen, cel mai mare producator auto european, a anuntat ca va rechema la service, in Uniunea Europeana, 8,5 milioane vehicule cu motoare diesel echipate cu un soft care falsifica rezultatele testelor de emisii poluante. Vehiculele se gasesc in toate cele 28 de state membre ale UE, iar reparatiile, care vor incepe din ianuarie 2016, vor fi gratuite.

VW va analiza ce tipuri de motoare EA 189 (pe modelele Volkswagen, Audi, Seat si Skoda) sunt afectate si a dat asigurari ca ultima generatie de motoare — EA 288 — introduse pentru a inlocui motoarele EA 189 — nu este echipata cu acel soft.

Procurorii din orasul german Braunschweig ancheteaza deja VW in cazul scandalului emisiilor. Procurorii din Ingolstadt le-au cerut omologilor din Braunschweig sa preia si cazul lor, cerere solutionata partial, astfel incat Procuratura din Ingolstadt a inceput propria ancheta, a explicat Juergen Staudt.

“Procuratura din Braunschweig a preluat acele parti care sunt localizate sigur la Volkswagen si ne-a cerut sa pastram elementele care au legatura doar cu Audi. Dar inca sunt negocieri privind probele”, a spus Staudt.

Joi, fostul director general al Volkswagen, Martin Winterkorn, si-a dat demisia din functia de presedinte al Board-ului de supervizare al Audi, dupa ce in octombrie a demisionat si de la conducerea Porsche Automobil Holding SE, cel mai mare actionar al VW.

Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a anuntat miercuri extinderea investigatiile asupra manipularii emisiilor la masinile cu motoare diesel dincolo de Volkswagen si efectuarea de teste pentru posibile “emisii poluante neobisnuite” la peste 50 de modele, de la branduri ca Dacia, BMW, Mercedes, Nissan, Jaguar si Ford. Testele vor fi derulate in randul vehiculelor produse de 23 branduri auto germane si straine, din cauza suspiciunilor privind manipularea emisiilor de oxid de azot.

KBA va compara datele privind emisiile inregistrate in laborator cu cele de pe sosele. De la Volkswagen sunt verificate modelele Golf, Beetle, Passat, Touran, Touareg, Golf Sportsvan, Polo, Crafter, Amarok, Audi A6, A3, Porsche Macan.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2