Procurorul general al Californiei a dat in judecata administratia Trump pentru a bloca proiectul zidului de la granita cu Mexicul

Reclame home 1
Reclame home 1

Procurorul general al statului american California a dat in judecata administratia presedintelui Donald Trump, care ar urma sa lanseze in aceasta toamna construirea unui tronson din zidul antiimigratie de la frontiera cu Mexicul, relateaza AFP, Reuters si Xinhua, informeaza AGERPRES.

Xavier Becerra afirma ca administratia Trump incalca astfel constitutia SUA, legislatia californiana si federala cu privire la mediu si normele federale care nu autorizeaza proiectul zidului, potrivit unui comunicat difuzat miercuri de parchetul federal din San Diego, oras californian situat la granita mexicana, unde a fost intentata actiunea.

In august, guvernul american a anuntat ca au fost selectate patru firme pentru construirea unor prototipuri de zid de beton armat, pe o lungime de circa 20 km, langa San Diego. Administratia a lansat si o licitatie pentru alte materiale decat beton. Costul proiectului nu a fost anuntat, acesta urmand sa fie negociat cu Congresul, care pregateste bugetul pentru anul fiscal urmator ce incepe la 1 octombrie.

Lupta impotriva imigratiei ilegale la frontiera de sud a SUA reprezinta o prioritate pentru Trump, care a promis inca din campania electorala ca va ridica un zid la granita cu Mexicul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole