Prodance 2000: Rezultate din Romania, medalie in SUA si un seminar cu un… fauritor de campioni mondiali (FOTO)

PNL

Zoltan si DorinaLa finele saptamanii precedente, dansatorii de la Prodance 2000 au participat la doua competitii: una internationala, in Bucuresti, acolo unde Bogdan Suciu si Carina Breban au fost la un pas de finala Rising Star; una nationala, in Alba Iulia, in cadrul careia Zoltan Bagosi si Dorina Farcas au fost la un pas de podium la Clasa D. Florin Vlad si Natalia O’Connor, care se antreneaza la scoala baimareana atunci cand sunt in Romania, au cucerit o medalie de bronz la Campionatul National al Americii. Saptamana aceasta vine cu evenimente numeroase la Prodance 2000, in prim plan fiind seminarul de dansuri Latino sustinut de Marton Somodi, un… fauritor de campioni mondiali.

Circa 800 de perechi au concurat – timp de trei zile, in Sala polivalenta din capitala – in cadrul editiei 2016 a concursului international WDSF Dancemasters Bucuresti. Prodance 2000 a fost reprezentat de perechea formata din Bogdan Suciu si Carina Breban, acestia evoluand la doua sectiuni. In cadrul categoriei Rising Star, Adulti, Standard (35 de perechi inscrise), baimarenii s-au clasat pe locul 7, primul sub linie pentru marea finala. La categoria World Open, Standard (81 perechi inscrise din 14 tari, 12 dintre perechi fiind in primele 50 din lume), Bogdan si Carina au obtinut locul 39.

In acelasi timp, in Alba Iulia a avut loc concursul national dotat cu Cupa ProDance, editia 2016. Peste 170 de perechi s-au intrecut la aceasta competitie, printre care si baimarenii Zoltan Bagosi si Dorina Farcas. Cei doi au dansat in cadrul Clasei D, categoria de varsta adulti, dansuri Latino. Zoltan si Dorina s-au clasat pe locul 4, fiind la un sigur punct distanta de podium.

Tot la finele saptamanii precedente s-a desfasurat si Campionatul National al Americii – USA Dance National DanceSport Championships -, organizat de catre Federatia USA Dance. Baimareanul Florin Vlad si partenera sa, Natalia O’Connor, au obtinut medalia de bronz din 21 de perechi participante la categoria de adulti, dansuri Standard.

Urmatorul concurs pentru perechile de la clubul baimarean va fi Cupa Floris, planificat in 9 aprilie la Bistrita. De asemenea, la scoala de dans Prodance 2000 agenda este ca de obicei „populata” si de altfel de evenimente. Astfel, miercuri si joi 20 dintre perechile clubului vor urma seminarul de pregatire sustinut de Marton Somodi din Targu Mures, tematica fiind dansurile latino-americane.

„Invitatul nostru este unul dintre cei mai valorosi antrenori din Romania, el avand cucerite zeci de titluri nationale si mai multe titluri mondiale gratie perechii formate din Paul Moldovan si Cristina Tatar”, a mentionat Lorand Ilyes, presedinte Prodance 2000. De asemenea, vineri, 8 aprilie, doua dintre grupele de aduti vor finaliza cursul pentru incepatori cu o inedita demonstratie de dans.

ZiarMM

Bogdan si Carina

Florin si Natalia

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1