Producatorii avicoli romani sustin ca ouale din fermele profesionale sunt sigure pentru consum

Reclame home 1
Reclame home 1

Producatorii avicoli din Romania, asociati in Uniunea Crescatorilor de Pasari (UCPR), sustin ca in fermele avicole din Romania nu se foloseste Fipronil, insecticid cu spectru larg de actiune, ca substanta antiparazitara, se arata intr-un comunicat de presa al UCPR remis, vineri, AGERPRES.

„Acest insecticid este interzis, prin legislatia europeana, a se folosi la animale destinate consumului uman. Fermierii avicoli din Romania au obligatia legala de a verifica nivelul reziduurilor chimice din produsele avicole, atat prin controale oficiale cat si prin autocontroale”, se arata in document.

Potrivit acestuia, in urma controalelor realizate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), prin laboratoarele de specialitate din subordine, nu s-a semnalat existenta reziduurilor chimice in produse.

„Buletinele de analiza, ca urmare a controalelor oficiale si autocontroalelor, pentru pesticide (erbicide, insecticide, fungicide, antinematode, redonticide) eliberate de laboratoarele autorizate sunt conforme cu legislatia nationala si europeana. Mentionam ca, fermele avicole din Romania sunt permanent supravegheate de ANSVSA, iar rezultatele sunt concretizate prin mii de buletine de analiza conforme, anual. Asiguram opinia publica, ca produsele avicole din fermele profesionale din Romania sunt sigure pentru consumul uman”, conform sursei citate.

Inspectorii din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Timis au sechestrat miercuri, in urma actiunilor specifice de control, o cantitate de 1.000 de kg de galbenus de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, actiune realizata conform alertei din Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje — SRAAF.

Comisia Europeana (CE) a anuntat ca 15 state sunt afectate de extinderea scandalului care implica oua contaminate cu substanta toxica denumita fipronil, transmit Reuters si DPA.

Ouale contaminate au fost distribuite in Belgia, Olanda, Germania, Suedia, Franta, Marea Britanie, Austria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Romania, Polonia, Slovacia, Slovenia si Danemarca, precum si in doua state din afara UE, respectiv Elvetia si Hong Kong, a afirmat Daniel Rosario, purtator de cuvant al CE.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole