Producatorii de energie regenerabila au primit 10,2 milioane de certificate verzi in primele opt luni ale anului

Reclame home 1
Reclame home 1

Producatorii de energie electrica din surse regenerabile au primit in primele opt luni ale acestui an un numar total de 10.266.855 de certificate verzi, potrivit datelor postate pe site-ul Transelectrica, operatorul de transport si sistem, informeaza AGERPRES.

Totodata, producatorii de energie verde au generat, in total, 5.945.420 de MWh, in perioada 1 ianuarie – 31 august 2018.

Cele mai multe certificate verzi, respectiv 4,2 milioane, au intrat in portofoliul producatorilor de energie din turbine eoliene, care au o capacitate totala de 3.105 MW.

Panourile fotovoltaice sunt pe locul al doilea, cu 3,8 milioane de certificate si 1.361 MW instalati. Centralele hidro mai mici de 10 MW au primit 1,7 milioane de certificate si au, cumulat, o putere de 342 MW.

In fine, producatorii pe baza de biomasa, cu o putere de 143 de MW, au primit in aceasta perioada 411.000 de certificate verzi.

Conform legislatiei care promoveaza productia de energie din surse regenerabile, producatorii primesc gratis un numar de certificate verzi, in functie de tehnologia utilizata, certificate pe care le vand pe o piata specializata, pentru un castig in plus fata de pretul propriu-zis al energiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole