Producatorii de medicamente generice vor plati o taxa clawback redusa

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), Laurentiu Mihai, a declarat joi, ca modificarea taxei clawback consta in aceea ca producatorii de medicamente generice vor plati o taxa clawback redusa, scrie Agerpres.

“Modificarea taxei consta in aceea ca producatorii de medicamente generice vor plati o taxa clawback redusa, formula de calcul tinand cont ca pretul genericelor, prin lege, este limitat la maximum 65% din pretul medicamentului original”, a explicat directorul executive al APMGR.

Potrivit acestuia, reprezentantii Ministerului Sanatatii au confirmat joi, in urma intalnirii cu APMGR, modul de calcul diferentiat al taxei clawback pentru medicamentele generice.

Potrivit APMGR, incurajarea consumului de medicamente generice ramane singura solutie realista de asigurare a accesului la tratament al tuturor pacientilor, in conditii de mentinere sub control a costurilor publice, asociatia solicitand autoritatilor sa considere, pe termen mediu, excluderea producatorilor de medicamente generice de la plata taxei clawback.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *