Producatorii romani de carne vor protectie europeana pentru micul romanesc

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

gratar-de-mici-la-siret-galati-october-photos-1Asociatia Romana a Carnii va demara, in cel mai scurt timp, procedurile pentru obtinerea protectiei europene pentru micul romanesc, un produs apreciat de catre romani si care a dobandit, deja, notorietate pe piata europeana, scrie Agerpres.

‘Ne-am propus sa obtinem protectie europeana pentru micii romanesti. Vrem sa facem acest lucru si la notorietatea pe care au dobandit-o in Europa nu cred ca va fi o tara care sa fie impotriva. Micul este romanesc si asta o stie toata lumea. Fata de ‘cevapcici’ turcesti sau bulgaresti /un produs similar cu micii romanesti, n.r/ este o mare diferenta si de gust, si de cum arata. De aceea, nu cred ca vom avea probleme sa facem acest lucru’, a declarat, vineri, presedintele ARC, Radu Timis, la un eveniment organizat cu ocazia zilei de 1 Mai.

Acesta a precizat, de asemenea, ca micul romanesc este foarte apreciat si la export, in conditiile in care, de 1 Mai, se consuma o cantitate similara cat intr-o luna intreaga, iar in acest an consumul va fi mai mare cu cel putin 5% fata de anii precedenti.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2