Producatorul Nutella va plati 1,3 miliarde de dolari pentru a achizitionarea diviziei de dulciuri Kellogg

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general


Producatorul italian de ciocolata Ferrero va plati 1,3 miliarde de dolari pentru a achizitiona divizia de biscuiti, inghetata si gustari cu aroma de fructe a rivalei sale americane Kellogg Company, transmit DPA si Reuters, titrate de Agerpres.

Producatorul cremei de ciocolata Nutella va obtine, in urma achizitiei, brandurile de biscuiti “Keebler”, “Famous Amos”, “Mother’s”, “Murray”, “Little Brownie Bakers”, marcile de inghetata “Keebler’s” si de gustari cu aroma de fructe “Stretch Island”. De asemenea, Ferrero va prelua de la Kellogg sase facilitati de productie din Allyn, statul Washington State, Augusta in Georgia, Florence si Louisville din Kentucky, doua unitati in Chicago, Illinois, si o facilitate inchiriata in Baltimore, Maryland.

“Tranzactia reprezinta o oportunitate excelenta pentru extinderea prezentei noastre si a ofertei noastre de produse pe piata din America de Nord”, a afirmat directorul general al Ferrero, Giovanni Ferrero.

Tranzactia ar urma sa se finalizeze pâna la sfârsitul lunii iulie, in functie de obtinerea aprobarilor autoritatilor de reglementare. Este a patra achizitie din 2017 a Ferrero in SUA, o piata cheie pentru ciocolata si biscuiti, care inregistreaza un ritm rapid de crestere. Divizia vânduta de Kellogg a avut anul trecut vânzari nete de 900 de milioane de dolari. Ferrero, infiintata in 1946 in orasul Alba din nordul Italiei, a demarat o campanie agresiva de achizitii sub conducerea lui Giovanni Ferrero, care a preluat afacerea dupa moartea tatalui sau, in 2015. In urma acestor tranzactii, veniturile Ferrero au ajuns la 12 miliarde de dolari in anul fiscal care s-a incheiat in august 2018.

Ferrero produce crema de ciocolata Nutella, brandul de ciocolata Kinder, Tic Tac si bomboanele Ferrero Rocher.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *