Producţia animală a crescut la ovine, caprine şi păsări în 2019, însă s-a diminuat la porcine şi bovine

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut, în 2019, cu 7,8% la ovine şi caprine şi cu 7,5% la păsări, dar s-a diminuat cu 7,5% la porcine, respectiv cu 4,8% la bovine, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri, informează AGERPRES.

Potrivit sursei citate, comparativ cu anul 2019, în anul anterior, producţia totală de lapte a fost cu 1,3% mai mică, producţia de lână a crescut cu 1,6%, în timp ce producţia de ouă a scăzut cu 2,7%.

La nivel general, greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut cu 7,8% în cazul ovinelor şi caprinelor, respectiv cu 7,5% la păsări. Pe de altă parte, la porcine scăderea a fost de 7,5%, iar la bovine cu 4,8%.

Statistica oficială relevă faptul că, în 2019, faţă de anul precedent, în structura producţiei de carne s-au înregistrat creşteri ale ponderii producţiei de carne de pasăre (+3 puncte procentuale) şi carne de ovine şi caprine (+0,6 pp), dar şi scăderi ale ponderii producţiei de carne de porcine (-2,9 pp) şi carne de bovine (-0,7 pp).

Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) a fost de 39,62 milioane de hectolitri, cu 855.000 hectolitri (-2,1%) sub nivelul anului precedent.

De asemenea, s-au înregistrat creşteri în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (+0,4%), însă şi scăderi în celelalte regiuni de dezvoltare – Bucureşti-Ilfov (-11,3%), Sud Muntenia (-5,7%), Sud-Est (-4,4%), Vest (-3%), Nord-Vest (-2,2%), Nord-Est (-1%) şi Centru (-0,8%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *