Productia industriala a crescut cu 0,8% in primele 4 luni din 2019

Productia industriala a crescut in primele patru luni din 2019 cu 0,8% (serie bruta), comparativ cu perioada similara din anul precedent, fiind sustinuta de industria extractiva (+2,2%) si industria prelucratoare (+1,3%), conform datelor publicate joi de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 2,4%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, productia industriala a crescut in perioada mentionata cu 1%. Industria extractiva si industria prelucratoare au inregistrat un avans de 2,2%, respectiv de 1,9%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 2,4%.

In aprilie 2019, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 9,5%, din cauza diminuarilor inregistrate in toate cele trei sectoare industriale: productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-15,1%), industria prelucratoare (-9,2%) si industria extractiva (-0,7%).

Productia industriala, serie ajustata, a fost mai mare fata de luna precedenta cu 1,1%, sustinuta de cresterile din industria extractiva (+4,8%), industria prelucratoare (+0,8%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat(+0,5%).

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 1,4%. Industria extractiva si industria prelucratoare au crescut cu 7,8%, respectiv cu 1,4%, in timp ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 1,4%.

Productia industriala, serie ajustata, s-a majorat cu 0,4%, ca efect al cresterilor din industria extractiva (+7,1%) si industria prelucratoare (+0,5%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 1,5%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1