Produse tradiționale la Târgul ”Bun de Maramureș” de la Muzeul Satului Baia Mare (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În perioada 21 – 22 mai, între orele 11:00 și 18:00, la Muzeul Satului din Baia Mare are loc a șaptea ediție a Târgului ”Bun de Maramureș”, cu ocazia sărbătorii Sfinților Constantin și Elena, cu participarea meșterilor populari și a producătorilor tradiționali din județul Maramureș.

Evenimentul este organizat Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

”Pentru noi ca instituție este o mare bucurie, pentru că vedem că are consecințe. Au venit două fetițe îmbrăcate corect românește și au întrebat unde e olarul, asta înseamnă că se creează o tradiție, ceea ce înseamnă și efect în timp. Sunt niște produse de nișă, sunt niște produse create de meșterii locali. Avem 52 de exponați, aproape că nu sunt doi la un fel, deci sunt foarte multe produse”, a spus Ilie Gherheș, șef secție Muzeul Satului Baia Mare.

”Îmi face plăcere să pictez, e ca și o terapie pentru mine. Îmi place să arăt la lume frumosul pe care eu îl simt când privesc tot ce mă înconjoară. Iubesc florile, iubesc copacii”, a declarat Maria Pop, una dintre participantele la târg.

”Sunt persoane care consumă produse tradiționale, produse naturale. Suntem mândri, suntem o comunitate de productăori locali din tot Maramureșul. Noi am venit cu produse apicole, de la stupina din Cicârlău, avem cinci feluri de miere naturală. N-am scumpit absolut deloc și așteptăm clienți”, a precizat George Adrian Pop, producător apicol.

Detalii în video.

Vlad HERMAN

Video&foto: Călin OȘAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2