“Profesionisti in Parlamentul European”- un program care dezvolta Romania cu ajutorul banilor europeni

Reclame home 1

PNL propune, prin programul “Profesionisti in Parlamentul European”, un model de dezvoltare a Romaniei cu fonduri europene bazat pe succesul administratiilor liberale din toata tara. In acest sens, programul urmareste reducerea decalajelor dintre Romania si celelalte tari europene, precum si obtinerea de cat mai multe fonduri in urmatorul exercitiu financiar al UE.

Temele centrale ale proiectului PNL pentru Romania vizeaza dezvoltarea economica a tarii, investitii din bani europeni si modernizarea tuturor comunitatilor.

Programul prevede finantarea din bani europeni a lucrarilor pentru autostrazile Pitesti-Sibiu, Comarnic-Brasov, Targu Mures-Iasi-Ungheni, drumul expres Craiova-Pitesti si soseaua de centura a Capitalei, constructia si dotarea a trei spitale regionale pana in 2024, subventii marite pentru agricultori la nivelul mediu din UE, dublarea fondurilor pentru cadastrare, conectarea tuturor oraselor Romaniei la reteaua de distributie a gazelor pana in 2024, reabilitarea termica a 500.000 de apartamente cu bani europeni si consolidarea tuturor cladirilor rezidentiale incadrate in clasa seismica I.

Sunt proiecte concrete, asteptate de romani si care pot fi realizate cu ajutorul banilor europeni.

De asemenea, programul PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai prevede masuri care pun accent pe educatie, cercetare, modernizarea administratiei si sprijin pentru IMM-uri, conectarea tuturor universitatilor si liceelor la internet de mare viteza cu fonduri europene, redeschiderea scolilor de meserii dupa modelele de succes din Europa, inclusiv pentru domeniile digitale, acordarea a 20.000 de burse Erasmus/an pentru studentii romani si a 40.000 de bilete de tren gratuite pentru tinerii romani care vor sa calatoreasca in Europa.

Documentul asumat de PNL pune accent pe crearea sau aducerea la standarde europene a 10 institute de cercetare si atribuirea de granturi de 50.000 de euro pentru cercetare academica. Liberalii doresc digitalizarea completa a administratiei, promovarea brandurilor romanesti in Uniunea Europeana si finantarea din fonduri europene a unui program pentru inovare destinat IMM-urilor.

”Echipa liberala care candideaza pe 26 mai la alegerile europarlamentare are un program dedicat dezvoltarii Romaniei si prosperitatii romanilor. Masurile prevazute in acest program sunt masuri concrete, care pot fi implementate cu ajutorul banilor europeni si care pot aduce schimbari importante in viata romanilor. Daca ne uitam la administratiile liberale de succes vedem cum banii europeni bine cheltuiti, in folosul cetatenilor, au schimbat in bine comunitatile locale. A sosit vremea sa facem acest lucru la nivel national si de aceea ii invit pe romani sa mearga la vot pe 26 mai si sa aleaga in beneficiul lor si al tarii.” a declarat presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan.

Cod mandatar financiar: 41190007

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *