Profesorii nu trebuie sa justifice banii primiti pentru dezvoltarea profesionala

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

profesor catedra tabla sala de clasa scoalaMinistrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Mihai Sorin Cimpeanu, a declarat luni, la Vaslui, ca profesorii nu trebuie sa justifice cu facturi sau chitante cheltuirea celor 150 de euro, primiti anul trecut pentru dezvoltarea carierei profesionale, scrie Agerpres.

Discutiile legate de acesti bani au inceput sa apara dupa ce o serie de directori de scoli le-ar fi cerut cadrelor didactice sa prezinte documente justificative, pe langa raportul scris, prevazut de lege.

‘Pana in iunie se vor preda rapoartele finale prin care unitatile scolare vor preciza faptul ca aceste sume au fost utilizate pentru dezvoltarea carierei profesionale, scopul in care au fost acordate.(…) Nu trebuie documente justificative pentru aceste sume, ci doar un raport. Dreptul de a finanta dezvoltarea profesionala este consfintit prin lege. Concret si la obiect, nu trebuie chitante sau facturi’, a declarat Mihai Sorin Cimpeanu.

In context, inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, Gabriela Placinta, a precizat ca toti directorii de scoli din judet au fost informati cu privire la modul in care trebuie intocmite rapoartele.

‘A existat o prima verificare prin inspectorii de sector, fiecare inspector scolar avand in subordine un anumit numar de unitati scolare. Directorilor li s-a explicat foarte clar cum trebuie facute aceste rapoarte, iar la randul dumnealor, au explicat cadrelor didactice. Daca va mai fi necesar, mai explicam inca o data’, a afirmat Gabriela Placinta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *