Profesorii vor da examen de titularizare in fiecare an

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Lovitura grea pentru dascalii care n-au apucat sa se titularizeze, desi la examenul sustinut in ultimii ani au obtinut note peste 7, dar n-au avut loc pe care sa il ocupe definitiv. Curtea Constitutionala a decis ca profesorii nu se mai pot titulariza in baza notei obtinute in anii anteriori la titularizare, potrivit monitorulneamt.ro.

Pana cand Ministerul Educatiei isi va armoniza legislatia proprie cu cea impusa de Curtea Constitutionala, articolul de lege in baza caruia se faceau titularizarile pe baza notelor vechi este suspendat.

„Insuficienta numarului de cadre didactice nu justifica denaturarea regimului juridic al unei institutii (…) si crearea unei modalitati «paralele» de accedere la calitatea de titular”, sustine Curtea Constitutionala, care a publicat zilele trecute in Monitorul Oficial motivarea deciziei de neconstitutionalitate a articolului 253 alin. (1) din Legea Educatiei.

Mai exact, CCR a decis ca sunt neconstitutionale dispozitiile care prevad posibilitatea titularizarii cadrelor didactice care au participat la examene de titularizare in anii anteriori. In motivare, Curtea arata ca aceste prevederi „sunt discriminatorii, intrucat permit recunoasterea calitatii de titular in invatamantul preuniversitar intr-o alta modalitate decat concursul”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2