septembrie 27, 2021

Profitul Renault a crescut cu 25% in primul semestru

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Profitul Renault, al treilea mare producator auto european, a crescut cu 25% in primul semestru din 2014, datorita cererii mai solide pentru brandul Dacia si a reducerii cheltuielilor, transmite Bloomberg citat de Agerpres.

In primele sase luni ale acestui an, profitul inainte de taxe, dobanzi si elemente exceptionale a urcat la 729 milioane de euro (979 milioane de dolari), de la 583 milioane de euro in primul semestru din 2013, in timp ce analistii se asteptau la un castig de 673 milioane de euro.

Cererea pentru masinile Dacia a devenit o sursa cheie a profitului Renault si a majorarii cotei sale de piata, in special in Europa, afectata de incetinirea cresterii economiei.

‘Rezultatele sunt bune si usor mai ridicate decat ne-am asteptat. Aceste evolutii dovedesc succesul noilor modele lansate de Renault’, a declarat analistul Erich Hauser, de la International Strategy & Investment Group, Londra.

Castigurile au fost sprijinite de masurile de reducere a costurilor, estimate la 412 milioane de euro.

Vanzarile din primul semestru au scazut cu 3%, la 19,8 miliarde de euro, din cauza fluctuatiilor cursului de schimb.

Profitul net a urcat la 749 milioane de euro in perioada ianuarie-iunie 2014.

Renault se asteapta ca piata auto din Europa sa inregistreze anul acesta o crestere de 3-4%.

In primele sase luni, livrarile Renault au urcat cu 4,7%, la 1,37 milioane de masini si vehicule comerciale usoare. Vanzarile Dacia in Europa au crescut cu 35%, sprijinite de restilizarea SUV-ului Duster si a hatchback-ului Sandero.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2