Profitul Samsung a scazut cu 17% in trimestrul al treilea din cauza esecului Galaxy Note 7

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Samsung-logoSamsung Electronics, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a raportat joi o scadere a profitului si cifrei de afaceri in trimestrul al treilea, in conditiile in care esecul telefonului Galaxy Note 7 a dus la prabusirea veniturilor generate de divizia de dispozitive mobile, cea mai profitabila divizie a grupului sud-coreean, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

In perioada iulie-septembrie 2016, profitul operational al Samsung a coborat la 5.200 miliarde woni (4,57 miliarde de dolari) cu 29,7% mai putin decat rezultatul operational de 7.300 miliarde woni inregistrat in perioada similara a anului trecut. Profitul net pentru trimestrul al treilea a scazut si el cu 17% in ritm anual pana la 4.540 miliarde woni (4 miliarde de dolari), in timp ce veniturile au scazut cu 7,5% pana la 47.820 miliarde woni.

Samsung a precizat ca profitul operational inregistrat de divizia de dispozitive mobile a scazut cu aproape 98% in ritm anual pana la 100 miliarde woni in trimestrul al treilea. In schimb, diviziile producatoare de chipuri si dispalyuri, care livreaza componente pentru producatorii rivali de smartphone si televizoare, au inregistrat rezultate mai bune in trimestrul al treilea, ceea ce a ajutat la diminuarea impactului rezultatelor slabe inregistrate de divizia de dispozitive mobile.

„Privind in viitor spre trimestrul patru, compania se asteapta ca veniturile sale sa se imbunatateasca ca urmare a performantelor solide ale diviziei de componente. Divizia de dispozitive mobile se asteapta la o revenire la veniturilor sale pana la un nivel comparabil cu cel inregistrat in ultimul trimestru din 2015, gratie vanzarilor solide de telefoane Galaxy S7 si S7 edge,” a informat Samsung intr-un comunicat.

Separat, Samsung Electronics a anuntat ca actionarii au decis ca vice-presedintele Jay Y. Lee sa fie inclus in consiliul director al grupului, ceea ce ii va permite acestuia sa participe mai activ la procesul de luare a deciziilor. Jay Y. Lee, 48 de ani, singurul fiu al presedintelui Samsung Electronics, Lee Kun-hee, afectat de un atac de cord suferit in 2014. Analistii sunt de parere ca includerea lui Jay Y. Lee in consiliul director al Samsung Electronics va consolida si mai mult rolul sau de lider al Samsung Group.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole